Muzeul Taranului Roman implineste 25 de ani!

Joi, 5 februarie 2015, Muzeul Taranului Roman implineste 25 de ani de la (re)fondarea sa.
In 1990, Ministrul Culturii, Andrei Plesu il numeste la conducerea Muzeului de la Sosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, impreuna cu echipa sa, va reaseza colectia instrainata in anii comunismului si va face „sa renasca un muzeu centenar” (Irina Nicolau).
In anul 1996, a venit si marea recunoastere internationala: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Pana in prezent, Muzeul Taranului Roman este singurul din Romania care detine aceasta distinctie in patrimoniul sau.

Citeste si:  Cum sa concepeti mesaje care sa "se lipeasca" de clienti

Prin expozitiile temporare si colectiile sale vechi, dar si recente, prin targurile sale deja traditionale si promovarea „produselor taranului roman”, prin activitatile sale cu copiii, prin diversitatea actiunilor sale culturale (lansari de carte si dezbateri, concerte si filme, colocvii si seri culturale etc.), Muzeul National al Taranului Roman incearca sa se pastreze permanent in actualitate.

—– —– —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

Citeste si:  Time management - element vital de echilibru

Am pus in centrul muzeului nostru „icoana” taranului si in titlul sau cuvantul taran. Sunt dominat de credinta puternica in valorile artei taranesti, in valabilitatea ei si de respectul pentru acesti oameni care n-au stiut sa se apere. – Horia Bernea, Cateva ganduri despre muzeu…

—– —– —– —– —– —– —– —– —– —– —– —–

In zi aniversara, intre orele 10 si 18, intrarea este libera.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 24-27 martie

Nu scapati ocazia de a ne (re)vizita!

In zilele de 5, 6 si 7 februarie, puteti beneficia de ghidaje gratuite la orele 11 si 15.
Programari pentru ghidaje de luni, 2 februarie, pana vineri, 6 februarie, intre orele 10 si 17, la numarul de telefon 021 303 43 78.

Muzeul se va sarbatori pe tot parcursul anului cu expozitii, concerte, targuri cu mesteri si ateliere de creativitate pentru copii.

Va asteptam sa-i calcati pragul de fiecare data cu bucurie si prietenie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.