Moscova

Please select a featured image for your post

Moscova este unul dintre cele mai frumoase si aglomerate orase din Europa. Acesta nu este numai capitala Rusiei ci si port si cel mai mare oras al Federatiei Ruse.
Moscova reprezinta principalul centru economic, politic si cultural al Rusiei. Cea mai importanta parte a orasului o reprezinta Kremlinul, simbol atat al puterii politice cat si al puterii religioase. Acesta este locul unde isi aveau in trecut resedinta tarii iar in prezent este sediul Guvernului si locul de resedinta a presedintilor. Cea mai reprezentativa imagine a Moscovei este Piata Rosie, strajuita de Catedrala Sf. Basil cu celebrele sale turle.
Cladirea Senatului, este una dintre cele mai impunatoare cladiri, construita la cererea tarinei Catrina cea Mare. Aici aveau loc intalnirile consiliului de sfatuiori ai tarinei, iar dupa revolutie adapostea biroul lui Lenin. In prezent aceasta e resedinta presedintelui rus.
Arsenalul, a fost construit de Petru cel Mare ca depozit de armament, apoi a devenit muzeu in cinstea victoriei impotriva lui Napoleon, in prezent detinand foarte multe exponate, printre care oua Faberge sau coiful si armura lui Boris Godunov.
Cea mai noua constructie din Kremlin, o reprezinta Palatul de Stat, partea cea mai impresionanta a acesteia fiind auditoriul cu 6000 de locuri, aici avand loc spectacolele Companiei de Balet.
Citeste si:  Lifestyle de mama singura
Turnul imperial si Clopotul Taurului, desi cele mai mari din lume nu au fost puse niciodata in functiune, insa reprezinta adevarate opere de arta, turnul infatisand un leu care invinge un sarpe. Piata Catedralei, este primul loc public amenajat in sec al XIV. Aici se afla Catadrala construita de Ivan cel Groaznic. Inainte sa fie mutata capitala la Sankt Petersburg, in piata aveau loc intalnirile oficiale ale nobilimii, incoronarile si ceremonialele oficiale.
Citeste si:  Unde mergem diseara? 12-15 mai
In prezent in piata se afla o statuie imensa a lui Lenin, iar in jur se gasesc biserici, turnuri si palate.
Catedrala Adormirii este cea mai veche si cea mai importanta catedrala din Moscova, construita in locul unei bisericute construite de Ivan, pentru a sarbatori devenirea Moscovei, centru al ortodoxiei ruse. Piata Rosie, gazduieste unul dintre cele mai impresionante atractii ale Moscovei, anume Mausoleul lui Lenin, placat cu granit rosu si cu piatra neagra, in interiorul caruia se afla trupul imbalasamat al liderului. Muzeul de Arta Puskin, detine cea mai bogata colectie de arta europeana, detinanad opere ale pictorilor Monet, Van Gogh si Gauguin. Mosia Kuskovo, a fost construit pentru a gazdui festivitatiile si receptiile nobililor, reprezentand o copie a resedintelor suburbane din sec XVIII. Cele mai reprezentative monumente aflate pe aceasta proprietate sunt Palatul Rezidential, Grotto, Sera, Palatul Italian si un muzeul ce detine o impresionanta colectie de obiecte de ceramica si sticla datand din antichitate.
Citeste si:  Sa invatam de la barbati
Metroul din Moscova, reprezinta mai degraba un muzeu subteran decat un mijloc de transport, multe dintre statii reprezentand adevarate capodopere ale arhitecturii.
Teatrul Balshoi, a fost asociat inca de la inceputurile sale cu baletul Lacul Lebedelor, Spargatorul de nuci, Romeo si Julieta. Cei care doresc sa viziteze Moscova trebuie sa stie ca acesta este considerat cel mai scump oras din Europa si al doilea din lume dupa New York. Iernile sunt foarte friguroase, asa ca daca alegeti sa va petreceti vacanta in Moscova, in aceasta perioada trebuie sa luati in bagaje cele mai groase haine din dulap. Cazarea, nu este o problema deoarece hotelurile se gasesc la fiecare pas iar restaurantele ofera atat mancaruri traditionale rusesti cati si mancaruri din bucataria internationala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.