Miturile din familiile romanesti la Festivalul National de Parenting

Festivalul National de Parenting “In Familie” (http://festivalparenting.ro), care va avea loc in perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, in Bucuresti, anunta temele abordate.

In familiile din Romania, s-au format de mai multe generatii mituri referitoare la familie si la educatie. Trei dintre cele mai frecvente mituri, care vor fi abordate si in cadrul Festivalului:


• Comunicare inseamna doar cuvinte.
Este fals. Comunicarea inseamna cuvinte si comportamente.

• Parintii trebuie sa stie toate raspunsurile. Este fals. Sunt intrebari la care nu gasesti un raspuns corect, unic si final. In acest caz, copilului i se poate impartasi opinia parintelui, atat timp cat este in concordanta cu credintele sale.

• Ca parinte stii instinctiv ce sa faci pentru copilul tau. De multe ori crezi ca faci bine, insa daca te uiti cu atentie vezi ca esti in propriul scenariu de viata, adica faci bine in conformitate cu istoria ta de viata, cu ceea ce ai trait tu. Dar copilul este o fiinta diferita de tine si poate felul tau de a vedea lucrurile nu il ajuta, din contra il blocheaza pentru viitor.

Citeste si:  Atitudinea influenteaza succesul in afaceri

“In Familie este un Festival care abordeaza direct situatii si aspecte ale familiei romanesti moderne. De la tabuuri, la mituri, la scenarii zilnice la care o familie avand copii intre 0 si 18 ani este expusa”, declara Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting ”In Familie”.

Cateva dintre subiectele abordate in cadrul Festivalului, vizeaza aspecte din viata de zi cu zi ale familiilor avand copii cu varste intre 0-18 ani.

Citeste si:  CERBUL DE AUR septembrie 2008

Cumparaturile la supermarket impreuna cu copilul sunt un cosmar? Tavalitul pe jos si urletele fac parte dintr-un tablou pe care il cunosti? Atunci workshop-ul TERORISMUL RELATIONAL este pentru tine.

Ti-a sarit veodata inima din piept si ai ramas fara respiratie cand a disparut copilul? Afla ce ai de facut ca primi pasi in workshop-ul ATELIER DE SIGURANTA PERSONALA.

Cearta, tipete si scandal – te-ai saturat pana peste cap? Toate acestea pot fi de domeniul trecutului daca vii la workshop-ul CUM SA COMUNICI MAI BINE.

Copilul tau a inceput scoala, teme peste teme si el este vesnic fara chef? Cand vii obosit de la serviciu esti luat din odihnit? In workshop-ul SCOALA CU DRAG ai o gama de instrumente practice tocmai bune de folosit, respira usurat!

Citeste si:  Lifestyle de mama singura

Stii ca nu mai poti amana, ti s-au oprit cuvintele in gat, si nu mai vor sa iasa pentru marea discutie pe care ti-ai propus sa o ai cu copilul despre sexualitate. In workshop-ul DESPRE SEX, FARA RUSINE afli simplu si usor ce ai de facut!

Adu busola norocului financiar in viata copilului si vezi cum sa sadesti semintele banilor in viata lui la workshop-ul CUM VOR ATINGE COPIII NOSTRI PROSPERITATEA.
Copii mici probleme mici, cu adolescentii e mai greu si trebuie sa fii mereu pe faza. Vino la workshop-ul TENTATII SI RISCURI!

Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/
Formularul de inscrieri: http://festivalparenting.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.