Miracolul din Tekir, din 4 martie in cinematografele din Romania

La 10 ani distanta de filmul Ryna, regizoarea Ruxandra Zenide reia colaborarea cu actrita Dorotheea Petre in Miracolul din Tekir, o co-productie Elvetia-Romania ce dezbate o tema sensibila si incomoda: misticismul. In acest film, Ruxandra Zenide creaza un univers specific in care natura, in aspectul ei misterios si creator, este un personaj central in film.

Povestea filmului se creeaza in jurul Marei (Dorotheea Petre), o femeie de 30 de ani, cunoscuta in satul in care traieste ca o femeie-vraci, ce trateaza satenii prin puterea namolului. Cand Mara ramane insarcinata si povesteste apropiatilor ca sarcina se datoreaza namolului si nu unui om, satenii o acuza de vrajitorie si o alunga. Ajunge astfel intr-o clinica din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni instariti. Acolo o intalneste pe Lili (Elina Lowensohn), unul dintre clientii hotelului, o femeie bogata si frumoasa care incearca cu inversunare sa gaseasca o solutie pentru problema infertilitatii ei. Treptat, trecutul si natura femeii misterioase iese la iveala, iar Mara si copilul ei se afla in pericol.

Citeste si:  Istvan Teglas si Laura Ilinca dedica un spectacol batranilor din spitale

Prezentat in premiera internationala la Zurich Film Festival, Miracolul din Tekir, a fost apreciat de critica si juriu, fiind premiat cu trofeul Best Swiss Film Award.

Filmarile pentru Miracolul din Tekir au avut loc la finalul anului 2014 si au durat 32 de zile. Locatiile de filmare au fost in judetul Buzau, la Vulcanii Noroiosi si in judetul Constanta: Techirghiol, Constanta, Magura, Navodari.

Citeste si:  Nunta in Hawaii

Distributia filmului este formata din Dorotheea Petre (singura actrita romanca pentru care Festivalul de Film de la Cannes si-a schimbat traditia, creand special un premiu pentru incredibila ei performanta din Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii) , Bogdan Dumitrache (Pozitia copilului, Din dragoste cu cele mai bune intentii, Loverboy), Elina Lowensohn (actrita de origine romana, care a jucat in filme precum Schindler’s List, Un long dimanche de fiancailles, The Wisdon of Crocodiles alaturi de Jude Law si Timothy Spall) si George Pistereanu (cunoscut publicului romanesc pentru rolurile din Eu cand vreau sa fluier, fluier si Loverboy).

Citeste si:  Muzeul Luvru aduce desene si gravuri florentine la Bucuresti

Din echipa de productie a filmului fac parte directorul de imagine Helene Louvart, renumita pentru colaborarile cu Agnes Varda, Wim Wenders, Claire Denis sau Leos Carax, iar monteur este Nelly Quettier, cunoscuta pentru filmele regizate de Leos Carax si Claire Denis.

Afisul pentru Romania este creat de Good Hands.
In Romania, Miracolul din Tekir va fi lansat pe 4 martie si va fi distribuit de Ultraviolet Media.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.