Mike & The Mechanics si James Walsh, in deschiderea concertului Sting

Mike & The Mechanics si James Walsh au fost invitati de StingSting revine in Romania cu turneul Back to BassMike & The Mechanics s-a format in 1984, la initiativa membrului fondator Genesis, Mike Rutherford. Trupa a pornit la drum cu doi solisti vocali: Paul Carrack si Paul Young.

Debutul discografic al trupei s-a produs in 1985, cu albumul intitulat Mike + The Mechanics, care a produs doua mari hituri: Silent Running (On Dangerous Ground) si All I Need Is a Miracle. In 1988, trupa a lansat The Living Years, un album care s-a bucurat de succes la nivel global si datorita hitului omonim.

Au urmat alte doua materiale de studio, Word of Mouth (1991) si Beggar on a Beach (1995), care au sporit succesul trupei, transformand-o intr-una dintre cele mai respectate si apreciate trupe rock. Ambele albume au produs hituri de mare succes radiofonic, precum Word of Mouth, Over My Shoulder, Another Cup of Coffee si Beggar On A Beach Of Gold. In 1996, trupa a lansat albumul Hits. In 1999, a intrat in studio si a produs un nou material, cu titlul Mike & The Mechanics (cunoscut si sub denumirea de M6, datorita faptului ca este cel de-al saselea album).

Citeste si:  Afla cum stai cu dragostea in 2011!

In iulie 2000, trupa il pierde pe solistul vocal Paul Young, decedat in urma unui atac de cord. Activitatea trupei este imediat suspendata. Va fi reluata patru ani mai tarziu, cand trupa s-a regrupat sub denumirea oficiala Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack. Dupa cum o arata si denumirea, Carrack a capatat un rol mult mai important in trupa, fiind acum singurul solist vocal, cantand si la instrumente cu clape si asumandu-si chiar si unele compozitii. In aceasta formula, trupa lanseaza albumul Rewired (2004).

Dupa o noua pauza indelungata, trupa revine in 2010, cu o noua echipa de muzicieni grupati in jurul liderului Mike Rutherford. Printre nou-veniti se numara solistul vocal britanic Andrew Roachford si actorul, cantaretul si dansatorul canadian Tim Howar. Cu aportul acestora, trupa lanseaza un nou material de studio, intitulat The Road (2011).

Citeste si:  Madonna nu si-a programat niciun concert in Bucuresti

De-a lungul timpului, numele Mike & The MechanicsJames Walsh este fostul solist vocal al trupei post-Britpop Starsailor. Dupa aproape un deceniu de cantat in aceasta formatie, James a luat decizia dificila de a suspenda activitatea trupei pe termen nelimitat si de atunci nu s-a mai uitat inapoi. A pornit in turneu cu Sheryl Crow si apoi s-a apucat sa scrie muzica alaturi de Suzanne Vega. Ajuns compozitor in puterea cuvantului, s-a bucurat de avantajele noului sau statut, de creator de piese pentru alti artisti, fapt ce l-a inspirat sa compuna muzica noua si pentru el. Alaturi de producatorul si compozitorul Sacha Skarbek (cunoscut pentru proiecte derulate cu Duffy si Adele), James si-a maturizat sound-ul, brut, dar in acelasi timp, suficient de sofisticat.

Citeste si:  Concurs de Comedie Romaneasca

La inceputul lui 2013, James Walsh a lansat primul sau EP solo, intitulat Time is Nigh, o reflectie asupra ultimilor doi-trei ani din viata sa. Cu o chitara acustica si cateva piese noi foarte bune, artistul este gata sa se prezinte in fata publicului din toata lumea.

Bilete pentru concertul Sting de la Bucuresti se gasesc la vanzare in Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone si Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe eventim.ro.

Preturile biletelor sunt urmatoarele Tribuna/Pe scaune – 479,25 lei, Golden Circle (promo) – 272,64 lei, Silver Circle (promo) – 204,48 lei, Acces general (promo) – 144,84 lei. Biletele promo vor fi valabile pana la epuizarea a cate 2.000 de bilete din fiecare categorie. Ulterior, preturile vor fi urmatoarele: Golden Circle – 340,8 lei, Silver Circle – 255,6 lei, Acces general – 181,05 lei.

Pentru informatii complete legate de turneu, precum si pentru detalii legate de bilete, vizitati sting.com.

Pentru repere biografice si fotografii Mike & The Mechanics, vizitati mike-and–the-mechanics.co.uk.
Pentru informatii complete legate de James Walsh, vizitati jameswalshmusic.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.