Mi-a cazut cu tronc colegul de serviciu!

Te-ai trezit intr-o dimineata cu gandul fixat pe colegul tau de serviciu?
Ai realizat ca de la o vreme numai la el te gandesti?
Cand sunt trasate noile sarcini si se formeaza echipele de lucru faci orice sa pici in aceeasi echipa cu el?

Trebuie sa iei masuri! Fie gasesti modalitati realiste de a te opri, in cazul in care el din diverse motive nu reactioneaza pozitiv la atentia ta (este de exemplu insurat sau neinteresat de tine din oricare alt motiv), fie gasesti modalitati de a juca pe fata interesul tau fata de el, daca reactia lui este incurajatoare. Oricare ar fi varianta, solutiile gasite trebuie sa rezolve problema pentru ca implicatiile sentimentale in aria profesionala pot fi serioase si de lunga durata.

Priviri piezise din partea colegilor si/sau sefilor.
Acesta ar putea fi contraargumentul numarul 1. Sa nu crezi ca cei din jurul tau nu observa faptul ca te-ai inamorat pana peste urechi. In plus, stii bine ca nu te poti abtine sa faci mici confesiuni colegelor de care te simti mai apropiata. Ceea ce pot sa-ti spun este ca zona profesionala este una total diferita, cu legi total diferite fata de zona sociala. Viata noastra personala poate sa includa orice fel de relatie sentimentala, implicatiile sunt personale, cu urmari strict personale, fara consecinte altele decat sentimentale. In zona profesionala insa, ia mereu in calcul implicatiile pe termen lung atat din punct de vedere personal, cat si din punct de vedere al locului de munca. Colegii si sefi nu iti sunt de fiecare data prieteni, iar o poveste de dragoste abia infiripata in mijlocul lor nu va face decat sa starneasca deliciul barfelor, vorbelor si susotelilor. De aceea cel mai bine ar fi sa iti tii sentimentele pentru tine si eventual sa fii atenta la apele in care se scalda EL. Daca te incurajeaza si el si sentimentele sunt reciproce e foarte bine, dar mentineti amandoi discretia absoluta, macar intr-o prima faza.

Citeste si:  Start pentru "Let's Do It, Romania!", editia 2013

Dezaprobare chiar din partea LUI.
Acesta ar putea fi contraargumentul numarul 2. Inainte de a actiona intr-un fel sa altul in punerea in aplicare a planurilor tale, ia in considerare si obiectul pasiunii tale – colegul de birou. El ar putea sa se simta agresat de atentia brusca pe care i-o acorzi, de flirturile simtitor mai dese, de tine in general, chiar daca ai cele mai bune intentii. Gandeste-te bine la expunerea pe care o vei provoca, la faptul ca nu esti numai tu implicata. Poate el este o persoana foarte discreta la locul de munca si i-ar placea sa ramana asa. In plus, in cazul in care el nu da nici un semnal pozitiv la cele lansate de tine, poate ar fi bine nici sa nu actionezi la serviciu, ci sa astepti momentul propice pentru a crea un cadru privat, personal, in care sa faci miscarea. Ai o singura carte de jucat, iar inainte de a o face, studiaza bine regulile jocului.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 13-19 iunie

Desigur ca nu vreau sa intelegeti ca sunt complet dezaprobate relatiile la locul de munca, flirturile, jocurile amoroase. Ele fac parte din natura umana, ar fi o prostie sa nu le valorizam ca atare. Ceea ce insa as vrea sa subliniez este ca regulile jocului in mediul profesional sunt complet diferite si cu atat mai complicate fata de viata noastra personala care este a noastra si ne ofera libertate completa de actiune. La serviciu intervin aspecte ca profesionalismul, moralitatea, deontologia, etc. care ne impun unele limite sau mai bine zis, unele semnale de alarma de care cel mai bine pentru noi ar fi sa tinem cont.

Citeste si:  INTERVIU - Am facut primul lungmetraj cu 400 de euro imprumutati de la prieteni (Adrian Sitaru)

2 Comentarii
  1. Trebuie sa stii sa pastrezi un secret. Nu este treabna nimanul de la job ca noi doi avem o relatie. ce se intampla daca afla si apare o situatie in care lucram impreuna la un proiect? orice decizie a lui sau a mea va parea ca e luata din motive subiective

  2. ei bine marissa, este treaba tuturor pentru ca micul tau \”crush\” poate afecta intreaga echipa si randamentul ei. este egoist sa te gandesti ca nu conteaza elementul uman, si mai ales cel emotional in munca. gandeste-te de doua ori inaite sa alegi drumul asta… crede-ma am fost acolo, si nu e frumos dupa ce se termina !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.