Mesajele de Anul Nou, motiv de stres sau de bucurie?

Mesajele de Anul Nou au devenit, in ultimii ani, prilej de stres mai mult decat bucuria urarilor traditionale sincere. Pe de o parte, inboxul nostru plin pana la refuz de mesaje care mai amuzante, care mai siropoase, care mai repetate intre ele, pe de alta, gandul ca avem prea mullti oameni in agenda carora trebuie sa le transmitem si noi la randul nostru, o urare.

Ei bine, de aici incepe greseala. Mesajele de Anul Nou , ca de altfel mesajele de Craciun sau de Paste, trebuie transmise doar oamenilor carora simtim nevoia s-o facem. In felul acesta, urarea va redeveni ce ar fi trebuit sa fie: o imprejurare fericita.

Citeste si:  Patru zile pana cand romanii ii vor vedea pe cei patru magnifici Il Divo

A doua gafa des intalnita este aceea de a cauta mesaje funny sau, din contra, profunde in scopul de a-l da pe celalalt pe spate. Ca sa se bucure celalalt insa, nu trebuie decat sa personalizezi mesajul. Stilul tau recunoscut de orice persoana apropiata va fi mult mai apreciat, decat niste vorbe luate de pe un site. Pe langa urarile traditionale, transmite si faptul ca smsul este de la tine, si nu de la oricine altcineva, prin felul propriu de exprimare.

Citeste si:  Aproximativ 40.000 de bilete pentru Festivalul "George Enescu", puse in vanzare de luni

Este bine sa nu cautam cuvinte mari in astfel de ocazii, pentru a nu da impresia de falsitate. Un mesaj simplu , sincer si cat mai scurt va fi mai apreciat, in comparatie cu cele lungi si complicate.

Fereste-te totodata de clisee. Formulari precum „toate cele bune”, „fie ca Anul Nou…” sau cele in care se regasesc versuri mai mult sau mai putin ridicole pe care le-ai primit si tu la randul tau, minimalizeaza tot farmecul unei urari cinstite si bine primite.

Citeste si:  Programul Saptamanii Filmului Maghiar
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.