fbpx

Marginimea Sibiului: 20 august – 1 septembrie 2013, Sala Acvariu, Muzeul National al Taranului Roman

La sud de Sibiu, la poalele Carpatilor, se afla o micro-regiune care seduce prin caracterul sau deosebit: Marginimea Sibiului.

Patria lui Octavian Goga si a lui Emil Cioran, tinut al oierilor, care isi duceau turmele pana in Moldova si Crimeea, teritoriul Marginenilor a pastrat si a conservat traditii unice, ansambluri naturale si monumentale de exceptie.

In parteneriat cu Complexul National Muzeal ASTRA, ASTRA Film, Muzeul National Brukenthal, Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul Etnografic din Geneva (Elvetia), Asociatia „Reuniunea Marginenilor”, Biserica Evanghelica din Cisnadioara, Centrul de dialog si cultura „Friedrich Teutsch” al Bisericii Evanghelice C.A., Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, Directia Judeteana pentru Cultura Sibiu, Primaria Orasului Saliste si mai multi colaboratori culturali locali sau nationali, Asociatia Swiss WebAcademy a lansat un proiect de valorificare pe termen lung a acestei zonei, pe cat de inovator, pe atat de ambitios, ce ofera informatii accesibile publicului larg si foarte utile cercetatorilor: website-ul www.marginimeasibiului.com.

Citeste si:  Trenul dragostei circula in Germania

Website-ul este proiectat sa devina, in exclusivitate, o adevarata arhiva online de fotografii si documente istorice provenind din institutii partenere.

Pentru a inaugura acest portal web, Muzeul National al Taranului Roman si Asociatia Swiss WebAcademy au organizat o expozitie temporara ilustrand trecutul si prezentul zonei Marginimii Sibiului, punand in valoare traditii si aspecte mai putin cunoscute din aceasta regiune, prin expunerea a 200 de fotografii inedite.

Citeste si:  Frederic Beigbeder vine in Romania!

Expozitia Marginimea Sibiului va fi vernisata la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Acvariu, marti, 20 august 2013, ora 17.30, si va putea fi vizitata pana pe 1 septembrie 2013, urmand sa fie itinerata la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca) si in Elvetia.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.