Living the Dream – expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 4 iulie 2013, ora 17.00, la vernisajul expozitiei de fotografie Living the dream. Odata cu expozitia se lanseaza si albumul care insoteste proiectul.

Living the dream este un proiect fotografic documentar despre cea mai veche comunitate de romani din Statele Unite. Proiectul portretizeaza viata si cultura romaneasca din zona metropolitana a orasului Cleveland.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 7 - 9 decembrie

In Cleveland s-a construit prima biserica ortodoxa din America in 1904 si tot aici a fost publicat si primul ziar romanesc America, iar in fiecare vara are loc Festivalul Romanesc.

Cel mai recent recensamant arata ca aproximativ 20.000 de romani locuiesc in zona metropolitana a orasului Cleveland. Insa in ultimii 15 ani comunitatea a inceput sa se micsoreze, noii veniti preferand sa se stabileasca in alte orase precum Chicago si New York.

Citeste si:  India, caminul civilizatiei hinduse

Primii imigranti romani s-au stabilit aici la sfarsitul secolului XIX. Majoritatea proveneau din Transilvania si venisera sa munceasca in fabricile de otel. Atunci, ca si acum, romanii au descoperit in America o alternativa la restrictiile sociale, politice si economice din Romania.

Primele fotografii au fost realizate in ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a incheiat in august 2012. Living the Dream este proiectul de dizertatie pentru Ohio University, al fotografului documentar, Alexandra Mihale.

Citeste si:  5 motive pentru a-ti schimba cariera

Expozitia, realizata in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, va putea fi vizitata pana pe 14 iulie 2013, la Sala Acvariu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.