Lista castigatorilor TIFF

Trofeul Transilvania in valoare de 10.000 de euro – Poveste anodina / Mundane History (R. Anocha Suwichakornpong, Tailanda, 2009)

Premiul pentru cea mai buna regie in valoare de 5000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Calin Peter Netzer (Medalia de onoare, Romania-Germania, 2009)

Premiul Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Last Conversation/ Ultima conversatie (R. Noud Heerkens, Olanda, 2009)

Premiul pentru Cea mai buna Interpretare, oferit de Vitrina Advertising – ex-aequo Ozana Oancea (Felicia, inainte de toate) si Victor Rebengiuc (Medalia de onoare)

Premiul pentru Cel mai bun scenario, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei – Razvan Radulescu si Melissa de Raaf pentru scenariul Felicia, inainte de toate

Citeste si:  Cardurile de credit

Premiul pentru Cea mai buna Imagine, oferit de Kodak Cinelabs Romania – Magnus Nordenhof Jønck, pentru imaginea filmului R (R. Michael Noer, Tobias Lindholm, Danemarca, 2009)

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Asociatiei Presei Straine de Film – Navidad / In ziua de Craciun (R. Sebastian Lelio, Chile-Franta, 2009)

Premiul Publicului, oferit de Mastercard – Gordos / Grasii (R. Daniel Sanchez Arevalo Spania, 2009)

Premiul de Excelenta, oferit de Mercedes-Benz – Liviu Ciulei

Premiul pentru Intreaga Cariera, oferit de Banca Transilvania – Dorina Lazar

Premiul pentru Intreaga Cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana – Wim Wenders

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea lungmetraj, in valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman – Eu cand vreau sa fluier, fluier (R. Florin Serban)

Citeste si:  Vicii inocente

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurtmetraj, in valoare de 1500 de euro, oferit de Mediafax – Colivia (R. Adrian Sitaru)

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru debut, oferit de URSUS – Ozana Oancea (pentru rolul din Felicia, inainte de toate)

Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj din sectiunea Umbre – Les bessones del Carrer de Ponent/ Gemenele de pe strada Apusului(R. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010)

Premiul Let’s Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat in cadrul LGD!, oferit de UPC – Trei cartoane, realizat de: Alexandru Cristian Savescu, Diana Ciobanu, Eduard Parvu

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lungmetraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Lucian Tion pentru scenariul Ronaldo si Iuliana

Citeste si:  Ce vor angajatorii

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurtmetraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Veronica Niculescu pentru scenariul Curierul

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF – Pavel Cuzuioc pentru scenariul Doina groparilor

Premiul cititorilor Adevarul de Seara, editia de Cluj-Napoca, pentru cel mai bun film romanesc, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Cotidianul Adevarul de Seara – Marti, dupa Craciun (R. Radu Muntean)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.