Legenda jazz Kenny Garrett concerteaza la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions continua seria de concerte de la Sala Radio din Bucuresti cu nume de referinta ale jazz-ului international. Dupa concertul sold out al celebrului saxofonist Ravi Coltrane, un alt notoriu muzician american este invitat la Sala Radio, in data de 14 mai, de la ora 20.00, anume ilustrul saxofonist si compozitor Kenny Garrett.

Considerat de publicatia Washington City Paper ,drept „cel mai important saxofonist alto al generatiei sale” iar de catre The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker”, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” si nenumarate alte premii, distinctii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat si Billboard.

Citeste si:  Vedetele noastre n-au bani de parfumuri

Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist si compozitor – pe atit de activ si dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezentele pe scene de concert si festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai putin de optsprezece albume in calitate de lider si alte 31 de discuri ca sideman.

Citeste si:  Succesul muncii in echipa

In varsta de 54 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in orasul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Decisiva pentru formarea muzicianului cat si pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta. In cariera sa de peste trei decenii, Kenny Garrett a colaborat cu ilustri exponenti ai jazz-ului contemporan precum, pe linga cei inainte mentionati, Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller (cu care a inregistrat cinci CD-uri), Chick Corea, John McLaughlin, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Ron Carter, Elvin Jones, Mulgrew Miller.

Citeste si:  Comunicare in proiectele de afaceri

Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce ii include pe pianistul Vernell Brown,/b>, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter si pe percutionistul Ruby Bird.

Bilete se pot cumpara din retelele Eventim.ro si IaBilet.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.