Kiev (capitala Ucrainei)

Please select a featured image for your post

Capitala si cel mai mare oras din Ucraina este Kiev. Acesta este un important centru industrial, stiintific si cultural al Europei de Est. Kievul se mandreste cu unele dintre cele mai vechi lacasuri de cult din fostul spatiu sovietic, cateva din ele datand inca din secolul XI-lea. Intrarea in oras se face prin Poarta de aur, Zoloti Vorota, replica a celei din Constantinopol, distrusa partial de mongoli. Palatul baroc Mariyinski, reprezinta cea mai faimoasa constructie civila, ridicat pentru imparateasa Elizaveta Petrovna, astazi servind drept loc de desfasurarea a activitatilor protocolare ale presedintelui Ucrainei. Pe malul Niprului, pe doua coline inverzite, se intinde Manastirea Lavra Pecerska sau Lavra Pesterilor, loc de pelerinaj vestit in intreaga lume cu un rol important in consolidarea credintei din aceasta zona. Aceasta a fost inscrisa ca ansamblu pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Manastirea cuprinde peste 100 de edificii, ateliere de pictura si croitorie pentru vesminte preotesti, grote, muzee, chilii, Academie de Teologie, un Seminar Teologic si multe altele.
Bulevardul Khreschatic, reprezinta una dintre cele mai vechi artere ale orasului si in acelasi timp si un important centru de afaceri si administrativ. Aici se afla Piata Basarabiei si Piata Independentei, cunoscuta in lumea intreaba datorita Revolutiei Portocalii. In Piata Independentei, se afla un gigant mall subteran, Ukraina Shopping Center. In apropere de acasta se afla Palatul Postei si cel mai nou monument al Kiev-ului, Obeliscul alb-auriu, ridicat cu prilejul celebrarii Ucrainei.
Citeste si:  Targul Martisorului 26 februarie – 1 martie 2016
De-a lungul fluviului Nipru se intinde un superb parc, pana la Pesterile cu Sfinti in apropiere fiind situat Rada Suprema, Parlamentul si Banca Nationala. Pe malul drept al Nipului se afla un impresionant Muzeu al Marelui Razboi pentru Apararea Patriei, strajuit de gigantica statuie Mama Patrie, cu o inaltime de 102 m. Alte statui faimoase care evoca personalitatea unor eroi ai neamului sunt: Statuia hatmanului Bogdan Hmelnitki si Statuia regelui Vladimir cel Mare, sacrificat pentru aportul sau la impunerea religiei ortodoxe printre ucrainieni.
Citeste si:  Intr-un birou plin de barbati... inteligenta si frumoasa!
Datorita Niprului, orasul este locul ideal pentru pescuit si pentru sporturile nautice pe timp de vara si pescuitul la copca si patinaj pe timp de iarna. Nu la mare distanta de Kiev se afla Cernobal, locul unde a avut cel mai grav accident nuclear. Orasul fantoma este una dintre atractiile turistice, unde se fac tururi organizate, prin care se pot obtine permise de acces.
Bucataria traditionala ofera turistilor: bors, bline, placinta de iepure iar echivalentul fastfood-ului este Puzata Khata.
Citeste si:  Realitatea despre detinerea unei afaceri
Preturile la cazare incep de la 100 de dolari la un hotel de 3 stele si se poate ajunge la 500 de dolari pe noapte la un hotel de 5 stele. Turistiilor care ajung in Kiev li se recomanda sa ia numai taxiuri cu licenta, pentru a nu risca sa platesca dublu pretul calatoriei si sa aiba in bagaje un ghid de conversatie, deoarece foarte putini sunt cei care vorbesc o limba de circulatie internationala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.