fbpx

Jobul de peste vara

Please select a featured image for your post

De ce sa nu recunoastem, pentru majoritatea dintre noi intre vara si concediu punem un imens semn de egalitate si nu gresim deloc. Lucram un an intreg ca sa ne bucuram de 2-3 saptamani de concediu, de clima placuta de vara, de mersul la mare si la plaja. Aceasta tendinta se manifesta acut si pe piata locurilor de munca, intrucat asa cum marturisesc si specialistii in recrutare de resurse umane, numarul candidatilor care aplica la joburile deschise in timpul verii este tot mai mic. Daca aceasta politica se aplica in principal persoanelor deja incadrate in campul muncii, nu se aplica neaparat si in cazul tinerilor. Nu toti tinerii asteapta cu infrigurare vacanta de vara pentru a fugi la mare si in cluburi, ci multi dintre ei vad cele 3-4 luni libere de peste vara ca oportunitatea ideala de a-si gasi primul job, de a beneficia de primul salar, lasand vacanta sa mai astepte.
Joburile alese de catre tineri peste vara sunt de obicei part time sau in domenii care nu necesita o pregatire deosebita. Pentru cei care stapanesc foarte bine una sau mai multe limbi straine, call center-ul este o varianta ideala – programul este flexibil si salariul este chiar frumusel. Pentru domnisoarele dragute si care au mai cochetat cu moda, posturile de hostess si promoter sunt cele mai vanate. Iar cum agentiile de publicitate se gasesc la tot coltul, nu vor avea nici o problema in a-si gasi un astfel de job. Chiar si elevii de liceu isi pot gasi joburi: impartit de fluturasi sau de ziare, diverse posturi marunte in redactii si publicatii. O alta categorie de joburi vanate sunt cele de barmani si ospatari.
Citeste si:  Varsovia - orasul Phoenix
Daca esti unui dintre tinerii care a ales sa isi petreaca vara muncind, indiferent care ar fi motivele pentru care o faci – banii sau practica de vara obligatorie pentru scoala, sa nu iti fie nici o secunda rusine de alegerea facuta si mai ales nu uita sa incluzi si aceasta experienta in CV-ul pe care il vei redacta la un moment dat in vederea angajarii dupa absolvirea studiilor.
Citeste si:  Vacanta printre fantome: Amytiville
Desi veti auzi pareri si pareri, unii sfatuindu-va sa nu introduceti aceste activitati sezoniere in cadrul unui CV care se vrea a fi „serios”, nu uitati ca orice angajator cauta in viitorul sau angajat perseverenta, determinare, implicare. Ori cum puteti demonstra mai bine aceste calitati decat prin faptul ca inca din facultate ati ales sa munciti si nu sa fiti un „pierde vara”?
Citeste si:  Nunta de 5 milioane de lire sterline
Desi initial companiile nu au vazut potentialul unei astfel de angajari sezoniere, atitudinea s-a schimbat in timp, intrucat au realizat ca cele 3 luni pe care studentul le lucreaza la firma peste vara pot fi o adevarata perioda de proba. Asa ca, daca in cele trei luni iti vei da silinta sa fie totul bine te poti trezi cu un job permanent, chiar daca este doar part time pana cand iti vei incheia studiile. Chiar daca nu ti se propune o colaborare pe termen lung, fii sigur ca ti-ai deschis o usa care poate duce la colaborari viitoare, iar la nivel personal ai facut un mare progres: ai acumulat atat experiente de viata cat si de munca.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.