fbpx

Jobing pe timp de criza

Please select a featured image for your post

Cautarea unui loc de munca poate fi destul de frustranta in general, trebuie sa depui cv-uri, sa stii nenumarate scrisori de intentie, sa mergi la interivuri si apoi sa a astepti su sufletul la gura raspunsurile si sa o iei de la capat atunci cand nu gasesti job-ul potrivit. Daca jobing-ul este dificil in mod nomal, el deive cu ata mai dificil cu cat ne aflam in faimoasa criza financiara si se pare ca angajatorii nu sunt prea interesati de oferta pietei de munca. Pentru a te asigura ca ai acces la putinele locuui de munca disponibile pe perioada de criza, trebuie sa ai o strategie foarte bine pusa la punct. Revizuieste-ti cv-ul. Cea mai mare greseala pe care o fac cei care cauta joburi este ca depun acelasi cv si aceeasi scrisoare de intentie la toate joburile pentru care aplica. Orice companie care are un departament de resurse umane bine pus la punct, care analizeaza cv-urile primite, isi pot da seama ca ai trimis cv-ul la duzina, fara sa acorzi prea multa importanta cerintelor expuse de ei in anunt. Pentru a avea cv-ul cat mai bine realizat si compatibil cu jobul pentru care aplici ai grija sa selectezi din activitatea ta anterioara in special acele experiente care sunt releveante pentru job-ul la care aplici acum.
Intereseaza-te cine este angajatorul. Niciodata sa nu mergi la interviul de angajare fara sa citesti inainte profilul companiei si misiunea lor. Asa nu doar ca aflii cate compatibile sunt pregatirea si experienta ta cu locul de munca pentru care ai aplicat, dar iti poti face si o imagine de ansamblu asupra viitorului tau angajator. De cele mai multe ori din interviul de angajare, nu lipseste intrebarea „ce stiti despre noi, sau ce ati auzit despre noi?”. Treci in revista si clientii companiei pentru a vedea care este targetul lor.
Citeste si:  BALKANIK FESTIVAL isi deschide portile vineri, la Gradina Uranus
Inventeaza cu moderatie. Chiar daca mizezi pe faptul ca nu te cunoaste nimeni si poti inflori absolut orice pentru a primi noul loc de munca, lucrurile nu stau chiar asa pentru ca niciodata nu stii cine te cunoaste si de unde sare iepurele si te poti regasi in situatii penibile. De exemplu, daca nu doresti sa spui salariul cu care ai fost angajat la firma precedenta, alege sa spui ca preferi sa ramana confidential decat sa inventezi o suma neverosimila care pana la urma poate fi verificata. La fel, vei fi intrebat cu siguranta care este motivul pentru care vrei sa renunti la jobul tau actual iar raspunsul tau trebuie invariabil sa oscileze in jurul afirmatiei „consider ca ma plafonez din punct de vedere profesional si ca noul loc de munca imi ofera noi sanse in cariera”.
Citeste si:  Lansare Album Maximilian: "Volumu' la maxim...ilian!!!"
Fa impresie buna la interviul de angajare. In primul rand incearca sa nu intarzii nici macar o secunda ci dimpotriva sa ajungi cu cateva minute mai repede pentru a-ti demonstra interesul pentru job. Fii foarte atenta la tinuta pe care o vei adopta, de obicei la interviurile de angajare da bine o tinuta clasica, nu atat eleganta cat “office”. Bineinteles ca tinuta pentru interviu poate varia in functie de natura jobului pentru care aplicam. Oricum, ideea tinutei este mai degraba sa nu sarim in ochi prin ceva suparator, si sa ne imbracam in culori neutre, clasice.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie este iubitul tau, ca sa-ti spun ce dezastru este in pat
Daca lucrurile merge bine, vei reusi sa obtii un job chiar si pe perioada de criza, folosind sfaturile noastre de mai sus. Daca ai reusit sa obtii jobul si ti s-a facut oferta pentru el, nu ezita sa incepi cat de repede pentru ca nu poti risca sa-ti fure jobul de sub nas o alta persoana, mult mai disponibila decat tine, cu atat mai mult in perioada de criza financiara.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.