fbpx

Istoria verighetei

Te-ai intrebat vreodata care este semnificatia verighetei si de ce trebuie sa o purtam?
Ei bine, verigheta reprezinta un simbol al iubirii si se pare ca isi are originile in Egiptul
Antic, simbolizand iubirea eterna dintre doua persoane, printr-un cerc care nu se poate rupe.

Primul inel de nunta a fost modelat din plantele care cresteau pe malul Nilului, pe vremea faraonilor.
Pentru egipteni, cercul a fost si va ramane simbolul eternitatii: el nu are nici inceput, nici sfarsit, exact ca si timpul. Gaura din interiorul inelului are si ea o semnificatie aparte: simbolizeaza poarta sau usa care conduce catre cunoscut si necunoscut.

Citeste si:  A deszapezi sau a nu deszapezi

De ce purtam verighetele pe al treilea deget al mainii stangi? Pentru ca in antichitate se credea ca vena din acel deget are legatura directa cu inima: „Vena amoris” sau „Vena iubirii”.

In Orientul Mijlociu si cel Indepartat, barbatii aveau un model unic de verighete prin care se asigurau ca femeile le sunt credincioase. Ei creau niste inele gen puzzle, care nu se puteau demonta. Daca o femeie incerca sa-si scoate verigheta, aceasta se spargea in bucati. Chiar daca se putea reasambla, modelul nu mai era la fel.
In zilele noastre, verigheta si-a pastrat latura romantica, de uniune a sentimentelor, a iubirii eterne si a fidelitatii, bazate in primul rand pe incredere si respect.

In trecut, verighetele au fost realizate din piele, piatra, metal sau aluminiu. Astazi, ele sunt realizate in mare parte din aur, argint, platina sau titan.
Un model destul de indraznet si original este verigheta tatuata, insa nu multe cupluri sunt deschise catre astfel de experiente.

Indiferent de model si metal, verigheta isi pastreaza semnificatia si legatura dintre doua persoane chiar capata o nuanta mai romantica purtand zilnic acest inel la degetul mainii stangi.

Citeste si:  In concertul de la Bucuresti, Patrice canta piese de pe noul sau album, Free Patriation
Un comentariu
  1. In trecut, verighetele au fost realizate din piele, piatra, metal sau aluminiu.

    Corectie:

    Verighetele nu au avut, nu au si nu vor avea cum sa fie facute din aluminiu deoarece aluminiul este un metal toxic iar pe vremea cand a aparut moda verighetelor nu era posibila extractia si prelucrarea Al-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.