fbpx

Ion Tiriac

Please select a featured image for your post

Data si locul nasterii: 09.05.1939, Brasov
Stare civila: Divortat
Zodie : Taur
Ocupatie: Jucator de tenis, Afacerist

Ion Tiriac, acum in varsta de 68 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucatori de tenis pe care Romania i-a avut. Pe langa tenis aceasta a mai practicat si hocheiul. Alaturi de Ilie Nastase a castigat in anul 1970 turneul de la Roland Garros.

Talentul sau a putut fi vazut mai ales la dublu deoarece pe langa Roland Garros a mai castigat mai multe turnee de-a lungul carierei de tenismen: Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open şi Canadian Open (1972), Arymehr Cup (1977), alături de Guillermo Villas la Baltimore International şi Nice International (1977), Volvo International (1979).

Dupa ce s-a retras din tenis ca jucator a devenit managerul unui alt mare jucator de tenis, Boris Becker intre 1984 si 1993. Altii jucatori de tenis l-au avut ca manager de asemenea: Guillermo Villas, Henri Lecomte, Mary Joe Fernandez, Anke Huber si Goran Ivanisevici. Pe langa manager Ion Tiriac a fost si un promotor al sportului in SUA si Europa, dar si consultant al mai multor companii din acelasi domeniu.

Ion Tiriac detine licenta pentru turneul de tenis ‘BCR Open Romania’ incepand cu anul 1996. Editia din 2005 a turneului a oferit castigatorilor premii i nvaloare de 302.000 euro. Castigatorul acelei editii a fost Florent Serra si a primit un cec in valoare de 44000 de euro.

A fost consilier coordonator si strateg pentru Campionatul ATP desfasurat la Hanovra de EXPO 2000, care este o Expozitie Mondiala de afaceri. Aceasta functie a ocupat-o intre 1996 si 2000. Germania l-a ales consilier al Federatiei Germane de Tenis pentru organizarea meciurilor de Cupa Devis desfasurate in Germania.

Citeste si:  5 motive pentru a-ti schimba cariera

Incepand cu anii ’90 a inceput sa investeasca in Romania, investitii care s-au structurat in Holding-ul Tiriac. Acesta contine diferite societati romanesti care opereaza in diferite sectoare cum ar fi servicii bancare ( Tiriac detine Banca Comerciala ‘Ion Tiriac’, care este prima banca privata din Romania, dar si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare ).

Una dintre pasiunile lui Tiriac sunt masinile. Acesta are in colectia sa masini care valoreaza in total peste 50 de milioane de euro. Oricine ar fi vazut colectia lui ar fi putt spune ca a intrat in parcarea unui mall de lux, unde parcheaza doar oamenii cu bani. Dupa ce s-a lasat de sport si a intrat in afaceri, fostul tenismen a inceput sa-si faca o colectie in care se pot gasi toate masinile lui preferate.

Orice pasionat de automobile ar ramane uimit daca ar intra in garajul sau. Aici se pot gasi bijuterii pe patru roti cum ar fi: Ferrari, Lamborghini Diablo, Chevrolet Corvette, Jaguar XJ220, Ford Mustang dar si unele masini antice cum ar fi un Citroen din anul 1934 care este intr-o stare perfecta.

Citeste si:  Wild Carpathia – proiectie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Colectia afaceristului este impartita in doua, unele dintre masini aflandu-se in Monte Carlo. Acesta a declarat ca prefera ca unele dintre masinile din colectia lui sa fie inmatriculate in afara Romaniei, deoarece inmatricularea acestora in tara poate ajunge la sume fabuloase chiar si pentru el. In plus el considera ca drumurile din Romania nu sunt destul de bune pentru a suporta asa bijuterii pe patru roti.

Ion Tiriac este primul roman care a intrat in lista Forbes, care contine toti miliardarii lumi. In noiembrie 2007, revista Capital a estimat averea acestuia la aproximativ 2,4 miliarde de dolari.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.