Intrerupere de sarcina – mituri si adevaruri

Militantii pro-life au otravit sistemul cu o sumedenie de informatii false despre intreruperea de sarcina. Iata cateva exemple de mituri legate de avort insotite de datele reale ale situatiei:

Avortul nu va mai fi interzis niciodata – In foarte multe tari intreruperea de sarcina este inca ilegala, dar permisa totusi in caz ca viata sau sanatatea unei femei este pusa in pericol. Chiar si in Europa se numara doua tari care interzic avortul, Irlanda si Malta.

Citeste si:  Tudor Chirila a dat in mintea copiilor!

Avortul este un eveniment rar – Cel putin in Statele Unite, e estimat ca una din trei femei va face o intrerupere de sarcina in viata. Din 1973, aproape cincizeci de milioane de femei au facut aceasta alegere.

Femeile care au deja copii nu fac avort – Aproximativ 60% dintre femeile care apeleaza la intreruperi de sarcina au cel putin un copil.

Intreruperea de sarcina este o interventie periculoasa, de mare risc – La mai putin de 1% dintre avorturi pot aparea complicatii post-avort. Complicatii serioase apar in cazuri rare.

Pilula contraceptiva se gaseste la orice pas – Anticonceptionalele nu sunt atat de accesibile precum am putea crede. Multe femei nu au sursele materiale necesare sa cumpere contraceptive, iar unele nu le pot lua din motive de sanatate.

Citeste si:  "Punani, punani", succes si bani ioc!

Femeile care se supun unei intreruperi de sarcina vor manifesta sindromul post-avort – Nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta afirmatie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.