Intre sora si iubit

Amelle Berrabah, de la Sugababes, si prietenul ei Freddie Fuller au trecut printr-un adevarat infern in ultimele 14 luni. Gasim povestea detaliata in „The Sun”.

Amellei i-a cazut cerul in cap cand sora ei mai mica, Samiya, i-a acuzat pe Freddie si pe alti trei prieteni ca au violat-o dupa ce au petrecut noaptea in oras impreuna. Cantareata s-a vazut in situatia in care trebuia sa aleaga intre prietenul ei si sora. Imediat l-a parasit pe Freddie si a incetat sa se mai ocupe de cariera ei pentru a fi alaturi de Samiya. A refuzat sa puna la indoiala veridicitatea gravelor acuzatii facute de aceasta. A ignorat protestele lui Freddie care s-a supus la doua teste cu detectorul de minciuni pana cand Amelle i-a raspuns, in sfarsit, la telefon si a fost dispusa sa asculte si varianta lui.

Varianta sustinuta si de politie. Detectivii au descoperit ca Freddie era la o distanta de cinci mile cand presupusul incident ar fi avut loc.
Un alt prieten, al carui nume figura si el printre cel al acuzatilor, se afla la o distanta de 30 de mile, in aceeasi seara fatidica din ianuarie 2007. Samiya pretinsese ca violul a avut loc in casa parintilor lui Freddie.

Mai multe contradictii au aparut pe parcursul anchetei si, in final, in octombrie, politistii i-au comunicat lui Freddie ca nu se pot formula acuzatii impotriva lui.

Citeste si:  Care-s favoritii vostri la Oscaruri? Lista completa a nominalizarilor

Samiya i-a marturisit intr-un final lui Amelle ca „totul a fost un cosmar” si si-a rugat sora s-o ierte. Dar raul fusese deja facut, ruptura intre cei doi iubiti avusese loc, iar Freddie trebuie sa se confrunte cu o multime de cuvinte grele din partea tuturor, nevinovat fiind.

Amelle si Freddie au dorit sa clarifice odata pentru totdeauna povestea in fata presei, iar mai jos aveti declaratiile lor. Onorariul incasat pentur interviu va fi donat unei organizatii care sprijina victimele violurilor.

Amelle Berrabah:
„Ma simt ca si cum as fi suferit o cadere nervoasa. Uneori am atacuri de panica si nu le pot face fata nici fizic si nici psihic. Vreau doar sa intru intr-o camera si sa nu mai plec niciodata de acolo.
Sa fiu membra Sugababes este ceea ce mi-am dorit mereu, toata viata am muncit pentru asta si acum simt ca propria mea sora a dorit sa-mi distruga realizarile.
Eu si Freddie simtim ca suntem niste umbre a ceea ce eram odata. Traim ca niste pustnici de luni de zile.”

Anul trecut, Amelle declarase, tot pentru „The Sun”:
„Cand totul a inceput, nu-mi iesea din cap o fraza „prietenul meu mi-a violat sora”, „omul pe care l-am iubit atat timp m-a mintit, este un pervers”. Ii tot puneam intrebari surorii mele pentru ca aveam nevoie de raspunsuri. Dar povestea ei se tot schimba. Mai intai, mi-a spus ca exista o inregistrare cu ea. Nu m-am gandit nicio clipa ca ar putea minti, nu i-am pus niciodata la indoiala cuvantul. Imi daduse atat de multe detalii, iar numele lui Freddie fusese compromis atat de mult. Cand am fost anuntata ca a fost supus detectorului de minciuni de doua ori si cand specialistul m-a asigurat ca Freddie nu a facut nimic rau, am anuntat-o pe Samiya, iar ea mi-a raspuns „Cred ca am visat, atunci”. Aveam nevoie de mai mult decat acest raspuns. Mi-a fost cea mai buna prietena, faceam totul impreuna. Simt ca am pierdut o parte din mine.

Citeste si:  Fii un interlocutor eficient

A fost oribil ce spuneau toti. Sa aud ca prietenul meu este un violator m-a facut sa ma simt groaznic. Suntem prea speriati ca sa mai iesim in public, strambaturile, oamenii uitandu-se de sus la noi pentru ceva de care nu suntem vinovati.
De-abia acum lucrurile incep sa revina la normal.

Freddie Fuller:
„Samiya a retras acuzatiile, dar intre timp toti au ajuns sa creada ca sunt un violator. Nu sunt un inger, dar nici un violator. Oamenii s-au grabit sa ma judece datorita trecutului meu. Ea se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iar tuturor inca le este mila de ea desi si-a retras acuzatiile. Eu inca sunt facut violator cand ies pe strada. Dupa noaptea in care cica s-ar fi petrecut totul, a luat ceaiul cu parintii mei. Asta dupa ce se presupune ca fusese violata de patru barbati.

Citeste si:  Cariera de la inceput pana la sfarsit

Amelle si cu mine ne-am despartit timp de trei luni. Nu am fost niciodata atat de deprimat. Nu am mai putut ramane in tara. M-am urcat intr-un avion si m-am dus in Canare pentru ca tot citeam in ziare „violatorul Fuller”. Amelle si-a schimbat numarul de telefon si nu mai puteam legatura cu ea. Apoi am citit in ziare ca ne-am despartit.

Din dorinta de a-mi reabilita numele, m-am supus testului la detectorul de minciuni, incercand sa-mi dovedesc nevinovatia. I-am spus familiei lui Amelle de decizia mea pentru ca ea nu-mi raspundea la telefon. Surorile tot n-aveau incredere in mine, asa ca am repetat testul.”

O poveste trista, peste care cu greu se poate trece.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.