Insulele grecesti II – CORFU

Denumita si insula smaraldelor, CORFU este cea mai verde dintre insulele grecesti, ideala pentru iubitorii de natura. In acelasi timp cei care doresc o incursiune in istoria si cultura Europei pot considera aceasta insula ca o destinatie ideala; de-a lungul secolelor, romanii, venetienii, francezii si englezii au incercat sa puna stapanire pe aceasta insula, fiecare lasind urme in arhitectura si cultura ei.

Situata in partea de nord a Marii Ionice, insula Corfu se bucura de o clima mediteraneana cu ierni blande si veri revigorante. Frumusetea naturala a acestor locuri se datoreaza vastelor plantatii de maslini, chiparosi si lamai, precum si plajelor cu nisip fin, scaldate de ape cristaline. Minunatul golf unde s-a turnat filmul ‘Laguna albastra’ este doar un exemplu din multitudinea decorurilor de paradis ale acestei insule.

Orasul Corfu (Kerkyra), construit pe un promotoriu deasupra marii, este unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia. El se prezinta ca un amestec incantator de elemente contrastante lasate in urma de diferitele civilizatii: strazi largi cu piete intinse, carora li se opun alei dosnice inguste, pavate cu piatra cubica (mai cunoscute sub numele de ‘Kantounia’), cladiri cu arcade in stil francez, traditionale ‘conace’ georgiene, biserici bizantine, monumente venetiene, balcoane cu balustrada din fier forjat si grilaj la ferestre. Ca obiective de interes turistic aparte se pot enumera:

Citeste si:  Amiens - unde Notre Dame inseamna miracol de Craciun

Primaria – un superb exemplu de arhitectura venetiana, construita in 1663;
Muzeul Bizantin – gazduit de biserica Panagia Antivouniotissa (Sf Fecioara de dincolo de munti), cel mai vechi monument eclesiastic al insulei, datand din sec XV;
Biserica bizantina a sfintilor Jason si Sosipater (sec 12) cu fresce deosebite;

Biserica Sf. Spiridon, care adaposteste moastele intregi ale Sfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei – patronul orasului, precum si valoroase icoane si gravuri in aur si argint;
Vechiul Fort si noul Fort, construite intre 1576 si 1588;
Acestea sunt doar o parte dintre atractiile orasului Corfu, dar pe insula sau in imprejurimile ei te asteapta si alte posibilitati de petrecere a timpului. La 6 km de orasul Corfu sa afla Aqualand: unul din cele mai fascinante aqua-parkuri din Europa, construit pe o suprafata de 700 mii de metri patrati, cu un numar incredibil de atractii pentru toate varstele.
Pelekas este un sat incantator asezat pe un deal stancos, al carui varf – potrivit spuselor corfiotilor – este locul ideal de unde poti sa privesti apusul soarelui.

Citeste si:  INSULA PASTELUI - cea mai izolata insula a planetei

La 26 km vest de orasul Corfu, Paleokastrltsa este un paradis in miniatura, cu apele sale de cristal, cu golfuri incantatoare si vegetatie luxurianta crescind direct din mare, iar imediat in apropiere Angelokastro – o fortareata bizantina din sec. XIII.
Statiunea Kanoni, situata pe costa de est a insulei, la 4 km de orasul Corfu, este una din cele mai populare. De aici, un dig ingust va conduce peste ape spre Manastirea Vlaherna, de unde apoi puteti lua un caiac pentru a vizita minunatul Pondikonissi si biserica sa din sec XIII.

Gastouri este un sat pitoresc unde se afla resedinta lui Achillion, palatul de vara al imparatesei Elizabeta de Austria. O parte a acestuia gazduieste un muzeu, iar frumusetea gradinilor sale imbie la plimbari romantice.

Cei ce iubesc distractia nu trebuie sa rateze o petrecere la Pink Palace sau o noapte la Palladium Night Club, iar cei atrasi de mirajul croazierelor au sansa de a petrece o zi pe puntea unui vapor, bucurindu-se de briza marii si de peisajele mirifice de pe coastele insulei care li se vor perinda prin fata ochilor. In plus, atat pe vas cat si pe uscat, va veti bucura de atmosfera specific greceasca, veti putea savura mancaruri si bauturi traditionale. Tot aici se pot admira – sau chiar invata – cativa pasi din renumitele dansuri sirtaki si zorba.

Citeste si:  Rising Stars in Fashion Design - conferinta despre pasii catre o cariera de succes in domeniu

Ca orice zona turistica renumita, Corfu ofera conditii excelente de cazare, nesfarsite siruri de cafenele, restaurante si cluburi, iar magazinele sunt un adevarat paradis al bijuteriilor, al icoanelor, al obiectelor din piele si maslin, al suvenirurilor de tot felul.
Pe insula Corfu e usor sa combini clipe de relaxare cu bucuria descoperirii istoriei sau cu viata de noapte intensa, iar daca va decideti sa o vizitati, pregatiti-va pentru o experienta fara precedent. Este insula miracolelor, unde la fiecare pas decorul se schimba, fara a afecta armonia care domneste.


5 Comentarii
  1. Grecii au traditie in turism. Daca te gandesti bine nu prea u cu ce sa lauda ca relief, dar au stiut sa folosesca tot ce inseamna mitologie.

  2. Nu este vorba doar de mitologie. Stiu sa ofere servicii spre derosebire de altii – stiti cred la cine ma refer – par exemple… romanii.

  3. este si mitologie…si avantajul unei clime mai calde…si al unor plaje frumoase, dar bineinteles al unei traditii in promovarea serviciilor turistice.

  4. imi aduc aminte ca mi-a placut mult peisajul din filmul \”Laguna albastra\”…nu stiam ca e atat de aproape de noi…

  5. Superb in Corfu. Daca atunci cand am vazut filmul Laguna Albastra imi spuneam ca vad la TV un colt de paradis, cand am plecat din Corfu am spus ca viata mi-a dat un cadou frumos vizitand acest colt de paradis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.