Insula Tenerife

Please select a featured image for your post

Cea mai mare insula din Arhipelagul Canare o reprezinta Insula Tenerife. Datorita originii sale vulcanice, pe insula au avut loc de-a lungul timpului mai multe cutremure, ultimul datand din 2002, cu o magnitudine de 4 grade pe scara Richter.
Numita si Insula Primaverii Eterne, Tenerife este o destinatie foarte cautata datorita climei placute, aici putandu-se face plaja tot timpul anului. Plajele sunt spectaculoase iar datorita originii vulcanice unele au nisipul inchis la culoare. Orasele sunt foarte frumoase, multe dintre ele pastrand si acum arhitectura din secolele trecute, motiv pentru care cateva dintre ele au fost introduse in patrimoniul UNESCO. Inca de la inceputul se evidenteaza hotelurile de trei, patru sau cinci stele ce ofera servicii ireprosabile, restaurante cu bucatarie traditionala sai internationala, magazinele luxoase, cluburile si barurile de la cele modeste pana la cele mai luxoase.
Principalele puncte de atractie sunt Valea Orotava, cu centrul istoric si gradina botanica, peisajul vulcanic de la Teide, copacuk milenar Drago milenario din valea Icod de los Vinos, Piramidele din Guimar, portul, orasul vechi si Auditorio de Tenerife din Santa Cruz de Tenerife si parcul Loro Parque, cu cea mai mare colectie de papagali din lume.
Istoria insulelor Canare poate fi descoperita vizitand Castle Museum Park. Acesta detine exponate din flora, fauna, agricultura, piese de ceramica si din folclorul insulelor Canare. Se organizeaza cursuri de calarie pe camile si sunt puse la dispozitia turistilor mai multe terenuri de joaca.
Pentru pasionati, Baletul Flamenco organizeaza reprezentatii in fiecare seara iar compania de dans Riverdance ofera turistilor spectacole de dans spaniol.
Citeste si:  Cum sa fii cea mai buna
Cel mai cunoscut local de noapte, Veronicas, se afla in Playa de las Americas, insa exista o multime de localuri unde nu lipsesc spectacolele de dans spaniol, de magie, a cavalerilor medievali sau de jazz. Incepand cu acest an au fost introduse curse directe de pe aeroportul Otopeni pana in Tenerife iar agentiile se intrec prin oferte care de care mai accesibile, unele pachete fiind chiar all inclusive.
Citeste si:  Vicii inocente
Se poate opta pentru croazierele pe ocean in zonele din apropierea bancurilor de balene, vizibile chiar de pe puntea vaporului, iar amatorii de inaltimi pot face drumetii pana la vulcanul Teide, cel mai inalt varf al Spaniei. Vulcanul Teide se afla in Parcul National cu acelasi nume, unde au fost filmate multe din scenele unor filme precum Razboiul Stelelor sau Planeta Maimutelor. Accesul pana aproape de varful vulcanului se face cu telegondola, iar in zilele frumoase se poate admira privelistea intregii insule. In fiecare an se organizeaza festivaluri, de obicei in Santa Cruz de Tenerife, prilej de intalnire pentru dansatori, comedianti, trupe de salsa si muzicieni, creand o atmosfera incendiara pana in zori.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 21-27 octombrie
In Tenerife se gasesc atat mancaruri europene cat si traditionale in numeroasele terase, restaurante si bistrouri de pe insula. Specialitatile preferate de turisti sunt: sama frita con mojo verde, potaje de berros si banane canare. Magazinele functioneaza in regim tax free, de aceea orice produse pot fi achizitionate la preturi foarte bune. O zona foarte buna pentru cumparaturi e Santa Cruz.
Pentru transport se recomanda inchirierea de masini, pentru tururi ale insulei, acest mijloc fiind mai avantajos decat taxiul. Tenerife este destinatia perfecta pentru cei care cauta un refugiu in anotimpul rece, dar si pentru cei care cauta senzatii tari, pentru cei dornici de scufundari si de catarat pe inaltimi sau pentru cei care viseaza sa navigheze in compania delfinilor si a balenelor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.