Insula Sicilia

Please select a featured image for your post

Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei si cea mai mare insula din Marea Mediterana. Principalele orase ale acestuia sunt: Palermo, Catania, Taormina, Messina, Siracusa, Marsala si Trapani. Capitala regiunii este Palermo, initial numit Ziz (floare), un oras port fondat de catre fenicieni. Acesta e situat pe malul Marii Tiraniene, fiind o imbinare de stiluri arhitecturale si cladiri nomande. Palazzo dei Normanni, e unul dintre cele mai frumoase palate din Italia, construit in locul unei fortarete arabe, in prezent gazduind Chapella Palatina. Acesta reprezinta un amestec intre culturile bizantina, nomanda, araba si siciliana, rezultatul fiind o capodopera arhitecturala. Palatul Gotic Chiaramonte, a fost construit de puternica familie Chiaramonte, devenind de-a lungul timpului sediul Inchizitiei. Locul unde prizionerii erau interogati sau torturati a devenit in zilele noastre parcul Gradina Garibaldi, situata in Piata Marina.
Citeste si:  Filmul "Sex and the City" va avea o continuare in 2009
Biserica lui Iisus, a fost construita de catre iezuiti in locul unei Manastiri de calugari, fiind transformata intr-un edificiu in stil baroc sicilian cu cateva trasaturi ale Renasterii tarzii.
Alte atractii ale orasului sunt: Palatul Abbatellis, Catacombele Capucine, Catedrala Palermo, San Cataldo, intise livezi cu portocali si lamai, plantatiile de maslini si migdali. Al doilea oras ca marime este Catania, situat la poalele Muntelui Etna, considerat de catre vechii greci templul lui Vulcan, zeul focului. Principalele puncte de atractie de aici sunt: templele grecesti Agrigento, Akrai, Catania si Cefalu sau Temlul Dianei, aflate in Ortigia, centrul istoric al insulei. Taormina este un oasel mic situat pe coasta de est a Siciliei, fiind in acelasi timp o statiune cu iesire la mare, foarte populara. Orasul se afla in locul unui oras antic, pe dealul unde se afla partea de final a unui tarm muntos intins din Cape Pelorus pana in Taormina.
Citeste si:  Interviul perfect nu exista, nu-l mai cauta
Vechiul oras se afla la 300 m deasupra marii si pot fi vazute ruine din edificiile antice, rezervoare de apa, morminte, castelul sarazin si edificiul numit Naumachia. Cel mai grandios monument il reprezinta vechiul teatrul grecesc, folosit si in zilele noastre pentru diferite spectacole si concerte. Alte locuri ce merita vazute sunt Palazzo Corvaja, o cladire araba, unde azi se afla un birou turistic si un muzeu al folclorului local si un turn vechi cu ceas, situat in Piazza IX Aprilie. Messina e al treilea cel mai mare oras din Sicilia, fondat de colonistii greci in sec VIII iHr. Initial numele acestuia a fost Zancle, adica coasa, datorita formei portului sau natural. Siracusa, situat in partea de sud-est a Siciliei, a fost ridicat pe ruinele unei vechi colonii grecesti, aici gasindu-se monumente si structuri elene sau romane foarte bine pastrate.
Citeste si:  Biblioteca Academiei Romane organizeaza Noaptea Portilor Deschise, la implinirea a 145 de ani de la infiintare
Templul lui Apollo, e cel mai vechi templu elen din Sicilia, din care s-au pastrat doar ruinele, Templul Athenaion, e o parte a vechiului Templu al Minervei, transformat in zilele noastre in Catedrala iar Izvorul Arethusa, izvorul mitic din Ortegia e amanajat in forma de fantana rotunda. Catedrala din Siracusa, a fost construita pe vechiul templu inchinat zeitei Atena iar Gymnasiul roman, situat langa Porto Grande a fost construit in sec I, incluzand atunci un teatru, un tempu si o vasta esplanada. Alte atractii turisrtice din Siracusa sunt: Castelul Maniaces, Teatrul elen si Amfiteatrul roman, Biserica St. Lucia, Templul lui Zeus, Castelul Euryalus, Muzeul Regional de Arheologie si Palatele Beollomo si Montalto.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.