Insula Creta

Please select a featured image for your post

Insula Creta este cea mai mare insula din Grecia, avand o suprafata de 8.261 km2, fiind situata in partea sudica a tarii spre Marea Egee. Reprezinta totodata, a cincea insula ca suprafata din Marea Mediterana. Avand o lungime a liniei de coasta de 1.040 km, pe aceasta insula se gasesc nenumarate plaje, ape de culoarea turcoazului, peisaje pitoresti dar si hoteluri luxoase, reprezentand astfel locul ideal de petrecere a vacantei de vara. Insula Creta reprezinta leaganul civilizatiei si europene, un taram al miturilor fiind locul de nastere al personajului mitologic Zeus. Capitala insulara este Herakilon, cel mai mare oras al insulei, unde puteti vizita vestitele ruine ale cetatii Knossos, al doilea mare muzeu arheologic ca importanta dupa cel al Atenei, muzeul de istorie ce detine numeroase sculpturi si inscriptii din perioada bizantina, venetiana si turceasca, figurine din lut, bijuterii si mai ales frescele si vestigiile palatelor cretane. Acest oras este renumit si pentru cele doua piete principale : Plateia Venizelou si Plateia Eleftherias. Palateita Venizelou reprezinta inima orasului, deoarece de aici puteti merge catre toate punctele de interes : pietele din sud, portul din nord-est, gazduind totodata si faimoasa Fantana a leilor. Un obiectiv turistic de mare importanta este reprezentat de Palatul Knossos,marturia existentei civilizatiei Minoice, resedinta legendarului Rege Minos, loc in care s-au nascut legendele Labirintului si ale Minotaurului dar si al lui Dedal si Icar. Legenda celebrului minotaur, locuitor al palatului despre care se spune ca a fost jumatate om si jumatate taur ne aduce la cunostinta ca acesta a fost inchis in inima palatului.
Citeste si:  Finantarea carierei
Alt obiectiv turistic este reprezentat de importantul oras Chania, unde se pot vizita : Muzeul Arheologic renumit prin colectia de arme, unelete, obiecte din lut din perioada Neoliticului, Muzeul Naval potrivit pentrui cei pasionati de calatoriile pe mare, deoarece aici puteti gasi numeroase machete ale modelelor de vase din antichitate pana in epoca moderna, echipamente folosite pentru navigatie.
Citeste si:  Miercurea la TIFF
Cel mai cunoscut loc din Creta este trecatoarea Samaria, care se intinde pe distanta de 18 km si poate fi strabatuta numai cu pasul (latimea trecatorii 3 – 40 m) oferind trecatorilor amintiri unice, datorita apelor involburate care izvoresc din Muntii Albi si strabat trecatoarea. Tot aici veti putea face plaja pe una dintre cele mai cunoscute plaje din Insula Creta numita Elafonissos, unde nisipul foarte fin este de culoare roz aprins, oferindu-va astfel, o imagine de neuitat. Pe langa minunatele peisaje, Insula Creta va pune la dispozitie si excelenta bucatarie greceasca intalnita la tot pasul in restaurantele si terasele din apropierea plajelor. Bucataria greceasca abunda si in specialitati de peste proaspat, caracatita, sepie, calamar, melci, dar nu lipsesc nici friptura de capra, souvlaki de porc, iepure la cuptor. Nu puteti rata nici tsatsiki si diversele specialitati de branza (staka) ce fac deliciul faimoaselor salate grecesti, toate fiind insotite de renumitul ulei de masline.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 31 august - 6 septembrie
In ceea ce priveste shoppingul, pe aceasta insula se regasec casele de moda a celor mai mari firme, iar bine cunoscute in Grecia sunt blanurile foarte frumoase, la preturi mici. Prin toate aceste motive, Insula Creta reprezinta locul ideal de petrecere a timpului liber, deoarece, in mod sigur va veti intoarece cu amintiri placute, dar si cu suveniruri unice !


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.