fbpx

Insemnarile unui nebun – un spectacol ArCuB apreciat la nivel national si international

Insemnarile unui nebun de N.V. Gogol, in regia lui Felix Alexa, productie ArCuB, avandu-i ca protagonisti pe Alexander Balanescu si Marius Manole, s-a numarat printre montarile de exceptie ale stagiunii teatrale 2013, la nivel national. Invitat in programul celei de-a 20-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, alaturi de cei 2.500 de participanti din 50 de tari, spectacolul s-a jucat, vineri, 14 iunie, cu casa inchisa, in Sala Thalia.

Citeste si:  Saptamana Filmului Maghiar: 10-17 noiembrie

Reprezentatia a fost la fel de bine primita de publicul sibian, ca si de cel din Capitala, si s-a bucurat de aprecierile unanime ale criticilor prezenti la festival.

Una dintre particularitatile viziunii regizorale asupra celebrului text al lui Gogol este introducerea in spectacol a muzicii live, compusa si interpretata de Alexander Balanescu, care devine un alter ego al personajului principal. Regizorul Felix Alexa a adaugat expresivitatea viorii la ritmul si maestria actorului. Astfel, Marius Manole si Alexander Balanescu stabilesc conexiuni, completandu-se la milimentru in dedublarea personalitatii si ilustrarea starilor sufletesti ale protagonistului, supus procesului de pierdere treptata a luciditatii.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 19-22 noiembrie

Succesul inregistrat in cadrul unui festival international de asemenea amploare sporeste valoarea acestei productii, care se afirma atat printr-o viziune regizorala profunda si inedita, cat si prin interpretarea remarcabila a celor doi artisti. De asemenea, elogiile exprimate in presa si aprecierile deosebite ale publicului ne onoreaza si totodata ne provoaca sa continuam crearea de spectacole de teatru de cel mai inalt nivel artistic.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.