Indonezia sau Taramul Marilor la Est de India

Please select a featured image for your post

Indonezia e cea mai mare tara – arhipelag din lume cu peste 18.100 de insule din care 6000 nelocuite.Numele Indoneziei provine din grecescul indos si nesos si inseamna Marile Pamantului la est de India, fiind situata in sud-estul Asiei, la nord-vest de Australia. Insulele acesteia se afla in Oceanul Indian si Pacific si ocupa 5100 de km din linia ecuatorului.In interioarul Indoneziei se afla 400 de vulcani din care 130 sunt activi, cel mai renumit fiind Krakatau iar cel mai inalt Puncau Jaya cu o inaltime de 5030 m.
Indonezia gazduieste foarte multe specii de animale precum Reptila Komodo, desemnata ca fiind specia nationala indoneziana, Siluk Arwana si Elang Jawa, o specie rara de soim, pe cale de disparitie. Bali, denumita si Dimineata lumii, e una din cele mai populare destinatii din Indonezia, fiind o locatie plina de mister si povestiri magice.
Aceasta e supranumita si insula celor 1000 de temple, fiind considerat tinutul Domnului. Insula se afla in extremitatea estica a Insulei Java si e formata din recifuri de corali si peisaje de vis.Ubud, reprezinta centrul cultural si artistic din Bali, cu galerii de arta si magazine cu articole de mestesugarit iar partea sudica e locul unde se intind plajele albe marginite de palmieri si vegetatie luxurianta.
Insulele sunt foarte pitoresti, interiorul acestora continand suprafete intinse de culturi de orez, vulcani ce ajung pana la nori, paduri tropicale cu vegetatie luxurianta si plaje albe scaldate in apele Oceanului Indian.Modul de viata din Bali e legat de credinta religioasa, iar dansul, picturile si muzica descriu viata localnicilor si se refera la esenta religiei hinduse, lupta dintre bine si rau.
Pentru locuitorii din Bali, dansul reprezinta principala ofranda adusa Lui Dumnezeu si zeilor. Dansurile sunt acompaniate de orchestra gamelan.
La ceremoniile din Temple, pentru a intampina zeii, un grup de dansatori inconjoara altarul principal de trei ori si duc pe brate obiecte de ceremonie precum apa sfiintita, foc si materiale de diferite culori.Kintamani e un sat de munte situat la o altitudine de 1500 de m, de unde se poate vedea lacul Batur si vulcanul Batur, care e inca activ. Aici se afla si templul Tirta Empul si Pestera Elefanitilor.Cel mai sacru templu din Bali si cel mai mare din Indonezia e Templul Mamei de Besakih. Acesta dateaza din sec XI si e situat la o altitudine de 1000 de m.
Monkey Forest si Tanah Lot Tour e locul unde se afla templul regal Taman Ayun la Megwi, padurea sacra cu maimute de langa Sangeh si famosul templu Tanah Lot ce e asezat pe o stanca uriasa si inconjurat de ape.Jakarta e un oras modern, centrul politic, social si cultural al tarii, un oras dinamic zi si noapte cu cladiri impresionante, zgarie-nori, organizatii culturale si institutii de cercetare.
Orasul reprezinta o imbinare intre civilizatia asiatica si intre civilizatia moderna.
Cel mai impresionant monument din Jakarta e Monumentul Nasional situat in centrul Pietei Merdeka. Monumentul e un obelisk de marmura ce are in varf o flacara aurita.
Cel mai frumos muzeu din Asia de sud-est e Muzeul National, aici putand fi vazute colectii de arta preistorica, arheologice si etnografice, de ceramica si o colectie de arta hindu javaneza.
Citeste si:  Amantele si politica
Alte atractii turistice din Jakarta sunt: Vechiul Oras si Muzeele Sasmita Loka, Adam Malik si Militar.
Insula Lombok e situata langa ocean si cuprinde plaja Medana si Nusa Tenggara Barat, o provincie din partea estica a tarii. Aceasta e inconjurata de gradini tropicale si e celebra datorita celor 1000 de moschee.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.