Incepeti Anul Nou cu speranta!

Am intrat sau ne pregatim de vacanta, de mini-concediul de iarna, dat de companiile angajatoare si de stat cu ocazia sarbatorilor de iarna. Fiacre an le aduce si odata cu ele si bucuria cadourilor, a unei vieti mai linistite, fara stresul cotidian al serviciului, fara trezit de dimineata, etc. Desi vine in fiecare iarna, de putine ori reusim sa ne bucuram si sufletele, si mintile, pe scurt psihicul in aceasta perioada. Pe langa pregatirile pe care le facem fiecare dintre noi, cadouri, aranjarea casei pentru primirea musafirilor, etc., mini-vacanta de iarna este si un bun prilej de odihna activa, cea mai sanatoasa din punct de vedere psihic. Asa ca iata cateva MUST DO-uri vacanta aceasta:

Implicati-va in activitati exterioare, faceti miscare fizica in aer liber. Folositi orice prilej pentru a petrece timp afara din casa. Completati astfel orele lungi de munca petrecute la birou in aer conditionat sau in camera fara o foarte buna aerisire. Chiar daca este frig, temperatura este perfecta pentru remontarea psihica, iar un minim efort fizic nu va face decat sa miste si sa revitalizeze toate circuitele sangvine care dorm nefolosite in timpul anului la serviciu.

Citeste si:  Lavinia Pintea, salvata de Haiduc

Incheiati-va socotelile cu anul in curs – platiti facturi, restante, datorii, platiti in avans daca se poate. Faceti acest lucru din superstitie sau, mai bine, pentru propriul vostru declic psihic. Cand o sa va stiti cu toate conturile financiare incheiate, veti avea un confort si o relaxare cat se poate de benefica, ce va pregati terenul pentru distractia si sarbatoarea ce urmeaza sa vina, dar si pentru ca orice inceput de an este un nou inceput pe care vrem sa-l stim cat mai bun.

Alcatuiti lista rezolutiilor de sfarsit / inceput de an – cateva obiective pe care in anul care vine va propuneti si va doriti sa le atingeti. Incercati sa puneti in lista dorinte si obiective atat profesionale (ex. Sa obtin contul X pentru care am facut deja demersurile SAU Sa reusesc sa promovez in functia de…), personale (ex. Sa fiu mai intelegatoare cu iubitul meu SAU Sa merg mai des la sala de fitness pentru a scapa de kilogramele in plus), sociale (ex. Sa ma vad mai des cu familia si prietenii, mai precis cu X, Y, Z), financiare (ex. Sa imi cumpar o noua masina, SAU Sa mobilez camera de zi), etc.

Citeste si:  Zodiile si cele mai importante atuuri ale lor

Inlocuiti activitatea de networking profesional cu cea de networking social. Folositi aceste zile pentru a revedea membri mai indepartati ai familiei, prieteni, fosti colegi sau vecini, oameni cu care nu aveti ocazia sa stati de vorba pe indelete dar cu care va ganditi si va propuneti adesea sa va intalniti, dar nu reusiti din cauza „urgentelor” constante ce apar la serviciu. Fiecare din aceste intalniri va aduce mai aproape de voi insiva pentru ca de obicei discutiile cu oameni ce apartin mai degraba de trecutul decat de prezentul vostru va amintesc de unde ati plecat, cum erati cand erati mici sau mai tinere, ce prostii si nebunii faceati, amintiri de cele mai multe ori cu puternic impact psihologic. Prin ras, plans, emotii puternice oamenii devin mai buni, iar aceasta vacanta este facuta special pentru asta.

Citeste si:  Poemele scrise de Updike inainte de moarte vor aparea in primavara, la edituri americane si britanice

Plecati de acasa in vacante la munte, la tara, in strainatate, rupeti cercul monoton pe care viata profesionala il strange in jurul vostru. Folositi cateva zile din vacanta voastra pentru a pleca de acasa, oriunde, atata vreme cat o faceti pentru a va relaxa, a relua contactul cu cei dragi, cu oameni cu care va distrait, va simtiti bine, care va relaxeaza si va ofera linistea si armonia de care aveti nevoie dupa un an greu de munca.

La multi ani!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.