Holograf

Please select a featured image for your post

In anul 1978, cinci studenti (Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc si Stefan Radulescu ) au pus bazele trupei Holograf, infintand formatia chiar la Casa de Cultura a Studentilor din capitala. In anul urmator la tobe a fost adus in trupa Edi Petrosel iar la clape Tino Furtuna, doi membri care au ramas in formatia Holograf pana in ziua de azi. Primul lor succes ca formatie rock l-au avut la festivalul Club A, unde au castigat un premiul important. Primul album semnat Holograf a fost lansat in anul 1983 si se numeste „Holograf 1”. Peste 3 ani componenta formatiei se schimba din nou (Edi Petrosel, Tino Furtuna, Dan Bittman, Ion Olteanu si Marti Popescu), aceasta scotand un nou album, „Holograf 2” in anul 1987. Datorita turneelor sustinute in toate orasele tarii trupa devine din ce in ce mai cunoscuta si castiga mai multi fani, datorita melodiilor moderne si spectacolelor spectaculoase care faceau deliciul publicului. Peste 200.000 de copii din al treilea album al formatiei, „Holograf 3” au fost vandute in anul 1988, formatia avand cel mai mare succes din anii 80, reusind sa sustina concerte si in strainatate , in Bulgaria, URSS, Germania Democrata sau Polonia. Dupa revolutie, intre anii 1991 si 1993 trupa canta in Olanda, unde in anul 1992 se lasneaza unul dintre cele mai importante albume ale formatiei, intitulat „Banii vorbesc”. In 1993 formatia se reintoarce in Romania avand numeroase spectacole in toata tara. Se remarca o schimbare in stilul lor de a canta o data cu lansarea in anul 1995 a albumului „Stai in Poala Mea”, aceasta avand un sunet mult mai modern. Anul urmator vine cu un nou album, care contine cele mai celebre piesei ale formatie de pana atunci. ( „69% Unplugged” ). Succesul ii ajunge repede in anul 1998 o data cu lansarea albumului „Supersonic” care a aratat tuturor, ca desi formatia are o varsta considerabila muzica lor nu isi schimba calitatea. Criticii din presa din aceea perioada incep sa fie din ce in ce mai convinsi de talentul lor, considerandu-i de acum adevarati artisti.
Citeste si:  Cele mai frumoase castele din lume
Un alt hit al formatiei a venit in anul 1999, albumul numindu-se „Undeva departe”. Toamna urmatorului an vine cu un album care destrama orice record in materie de vanzari, aceasta purtand numele „Holografica”. Formatia este considerata una dintre primele trupe romanesti care a reusit sa faca publicul sa le indrageasca muzica, iar varsta si gusturile nu mai erau un lucru important atunci cand versurile lor rasunau peste tot. La implinirea a 20 de ani de la infintare Holograf lanseaza in 2003 albumul „Pur si simplu” care din nou se dovedeste a avea un mare succes, find vandute peste 250 000 de unitati, iar cinci dintre piesele de pe acesta au devenit hit-uri ramanand pentru o lunga perioada in mintea publicului.
Citeste si:  Unde mergem diseara? 17-20 decembrie
Toamna anului 2006 vine cu un nou album, intitulat „Taina”, acesta continand urmatoarele piesa:
1. Asa frumoasa
2. Daca vrei iubire
3. Dragostea-i nebuna
4. Vine o vreme
5. Ascensorul
6. Si baietii plang
7. Doar o viata nu-mi ajunge sa iubesc
8. Doar cum vrei tu
9. Taina Mea

Chiar si dupa aprope 30 de ani de activitate muzicala si 12 albumuri de exceptie
lansate, membrii formatiei Holograf se considera abia la inceput. Speram ca in anii ce vor urma ca acestia sa ne surprinda la fel de placut cum au facut-o si in trecut.

Citeste si:  Gradini satesti – Foaie verde maracini, vine vara in gradini!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.