Google a lansat aplicatia ce permite localizarea unei persoane pe baza numarului de mobil

Google a lansat, marţi, aplicaţia Latitude, cu ajutorul căreia utilizatorii pot localiza o persoană folosind numărul de telefon mobil al acesteia, a anunţat compania americană pe blogul său oficial, informează AFP.

AplicaÅ£ia reprezintă pentru utilizatori o metodă distractivă de a rămâne în contact cu persoanele apropiate, indicând localizarea aproximativă a acestora. „VeÅ£i ÅŸti dacă soÅ£ul dumneavoastră este blocat în trafic, dacă unul dintre colegi este plecat din oraÅŸ sau dacă o rudă apropiată, care călătoreÅŸte, cu avionul a ajuns la destinaÅ£ie”, spun cei de la Google.

Citeste si:  Tips & tricks pentru o viata mai simpla

Anticipând criticile legate de o eventuală ameninÅ£are pentru viaÅ£a privată, compania Google a recunoscut caracterul „sensibil” al localizării online, dar a insistat asupra siguranÅ£ei garantate pentru utilizatorii noii aplicaÅ£ii. Potrivit reprezentanÅ£ilor companiei, aplicaÅ£ia Google Latitude are o serie de setări opÅ£ionale – o persoană poate să controleze cine o poate localiza, poate decide în ce locuri să fie localizat sau, mai mult, poate seta transmiterea unei alte localizări decât cea adevărată.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 8 octombrie

Google Latitude este disponibilă, pentru început, în 27 de ţări, dintre care 14 europene. Aplicaţia va fi extinsă şi în alte regiuni.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.