fbpx

Gadgets, devices, IT, practic (si) cool

Vreau sa vorbim despre tine, fidela cititoare Enjoystyle.ro si relatia ta cu… tehnica moderna?! Hmm… nu suna foarte promitator, dar in fapt este. In fapt, micile unelte tehnice, gadget-urile, „jucarioarele” profesionale ne fac sa fim mai prezente profesional, mai informate, mai „pe val”, dar ne fac, in aceeasi masura, si sa aratam bine, cool si „profi”. In urma cu cativa ani, erau aproape inaccesibile pentru majoritatea dintre noi. Astazi orice studenta sau nou-angajata care se respecta ar trebui sa detina o parte din obiectele din lista de mai jos:

Laptop-ul / note-book-ul / PDA-ul fac parte din aceeasi familie si joaca, mai mult sau mai putin, in aceeasi echipa. Intrucat femeile sunt un target din ce in ce mai vizat de producatori, laptop-urile au acum infatisari orientate catre placerea pe care se pare ca o gasim in glamour, roz, alb, mic, cu cristale Swarovsky, etc. In mediul profesional, sunt foarte apreciate in prezentari facute unui public, clientilor, colegilor, sefilor, etc. Laptop-ul vine insotit de genti speciale din ce in ce mai diverse, mai usor de potrivit cu tinuta business pe care ar trebui sa o avem in astfel de ocazii. El insusi este din ce in ce mai mic, asa incat nimic nu va poate opri sa il purtati la birou in fiecare zi… just in case.

Citeste si:  4 miscari inteligente atunci cand economia incetineste

Memory stick-ul este din ce in ce mai mult un salvator de vieti, asa cum, in urma cu cativa ani erau dischetele. Are calitatea de a putea fi refolosit, iar spatiul pe care il ocupa ne face sa il purtam cu noi peste tot. Apreciez in mod deosebit lantisoarele delicate de care pot fi atasate sau diferitele forme de animalute de plus, speciale pentru delicatele doamne si domnisoare.

Cablul USB este mai degraba un device, un accesoriu, face parte dintr-un intreg sistem. Poate fi conectat cu un capat la computer (greu mai gasesti computere fara iesire USB), iar celalalt capat poate fi conectat la aparatul foto/video sau reportofonul cu care ai facut foto/video reportajul, la telefonul mobil pentru a descarca sau incarca fisiere etc.

Telefonul mobil cu optiuni multimedia este un gadget extrem de raspandit. In plus, fata de optiunea de a comunica mobil, telefoanele de ultima generatie ofera posibilitati (ne)limitate de stocare a informatiilor, de trimitere sau primire a fisierelor foarte rapid si mobil, de accesare mobila a internetului pentru informatii urgente si fara de care nu ne-am desfasura la fel de cursiv activitatea, etc. Nu cred ca este nevoie sa fac o argumentatie prea lunga pro-telefoane mobile si beneficiile lor, cred ca stim toate cum ne simtim in zilele cand uitam telefonul mobil acasa.

Citeste si:  Expo Ideal Mariaj 2008

Incarcatoarele de tot felul sunt necesare pentru a putea utiliza majoritatea obiectelor din lista, mai ales cand vorbim de ore intregi de munca pe laptop sau video-conferinte pe telefonul mobil. De fapt, ce sa mai… chiar si in stilul de vorbit zilnic la telefon al unei doamne / domnisoare avem nevoie de incarcator, mai ales cand factura vine pe adresa firmei, nu pe adresa noastra. Asa ca atentie, largiti buzunarul destinat transportului incarcatoarelor!

GPS-ul este un dar divin pentru acelea dintre noi care calatorim mult in interes de serviciu. Este de ajuns sa stim adresa exacta la care vrem sa ajungem (in tara sau strainatate), iar noul nostru prieten cel mai bun va sti sa ne duca la destinatie pe cel mai scurt si mai potrivit drum. GPS-ul era, in urma cu cativa ani un instrument scump si care, in plus, nu era foarte bine pus la punct cu geografia… Internetul, globalizarea, nevoia de eficienta, de comunicare, au facut insa ca intr-un ritm extrem de alert oricine sa poata ajunge oriunde in cel mai scurt si eficient timp si mod.

Citeste si:  Renuntati la sani, zice Simona Sensual

Pointer-ul digital, telecomanda PowerPoint sunt, pentru voi doamnelor si domnisoarelor care tineti prezentari in mod frecvent, foarte utile. Fac diferenta intre o prezentare in care aveti nevoie de un asistent care sa va „manuiasca” prezentarea vizuala si a face acest lucru chiar voi, in timp ce va prezentati ideile elegant si profesionist.

Puneti-va la punct cu tehnica moderna. Veti aprecia mai mult munca pe care acum o faceti cu mijloace rudimentare, dar o veti face din pozitia celei care termina treaba mai repede, mai bine, mai eficient.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.