Gadget-uri de spion

Sa spionezi pe cineva nu este frumos sau moral, dar uneori poate fi util si chiar amuzant. Gadget-urile de spion pe care le tot vedem in filme nu mai tin de mult de domeniul SF-ului si nu sunt doar apanajul super agentilor imaginari. Trecand peste problemele morale pe care le ridica utilizarea lor, oricine le poate folosi, in scopul in care au fost create sau in cu totul alt scop.

Laser-ul

Iti amintesti ceasul lui James Bond care ascundea un laser capabil sa taie orice material? Poti avea si tu unul. Desi laserele reale nu incap inca intr-un ceas, ele sunt usor de purtat, avand marimea unui stilou si pot taia sau topi anumite materiale, pot aprinde chibrituri. Raza este vizibila de la distante incredibil de mari, iar la unele lasere este atat de puternica incat nu te poti uita la ea fara a purta ochelari de protectie.

Wicked Lasers (http://www.wickedlasers.com ) propune chiar un tip de gadget care functioneaza ca o arma de autoaparare: raza indreptata catre agressor il poate orbi temporar fara a-i vatama ochii in mod permanent.

Citeste si:  Un nou Blake in viata lui Amy

Sistemul de urmarire GPS

Sistemul de urmarire apare in multe filme de actiune, unde le permite personajelor sa se urmareasca folosind o cutiuta mica strecurata in buzunar sau lipita sub caroseria masinii. Asa ceva se poate face si in viata reala. Sistemele de urmarire au marimea unui pachet de tigari si se pot lipi prin magneti sau ulte sisteme pe aproape orice suprafata. Ele se pot conecta la sateliti si folosesc sistemul de pozitionare globala (Global Positioning System) uneori imrepuna cu reteaua de telefonie mobila, pentru a-ti arata in ce loc se afla persoana sau obiectul urmarit. Conectarea la un satelit sau la reteaua mobila nu este posibila peste tot, de aceea mai nou se produc aparate care stocheaza in memorie locurile prin care au trecut. Un asemenea gadget nu este de ajutor numai “spionilor” ci si persoanelor care vor sa isi supravegheze masina, copilul sau chiar si cainele.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce piatra iti face bine!

Sistemele biometrice de securitate

Sistemele biometrice pot identifica o persoana doar masurand o anumita trasatura fizica. Ele pot scana retina, irisul, amprenta digitala, vocea sau chiar si AND-ul. Se apreciaza ca cele mai sigure incuietori sunt cele bazate pe sistemele biometrice. Avand un seif care nu se deschide decat la atingerea ta sau o masina care nu porneste pana nu iti aude vocea poti fi sigura ca nu cazi prada hotilor. Desi asemenea sisteme se produc deja, ele sunt foarte scumpe si mai greu de obtinut, insa probabil ca in viitor se vor gasi atasate fiecarei usi de apartament.

Supravegherea virtuala

Vrei sa stii ce face o anumita persoana in fata computer-ului? Se poate afla destul de simplu. Un mic gadget interpus intre tastatura si unitatea centrala a calculatorului poate stoca textul care a fost tastat. Se poate monitoriza fiecare apasare de tasta fara a fi nevoie de vreun software special. Dupa o perioada se recupereaza gadget-ul si se conecteaza la un alt calculator pentru a vedea datele memorate. Aparatul, care se gaseste la The Spy Store (http://www.thespystore.com/ ) poate fi folosit si pentru a supraveghea comportamentul online al copilului.

Citeste si:  Girls just wanna have fun!

Supravegherea audio – video

Aceasta metoda este folosita de mult timp, insa acum a capatat noi dimensiuni. La propriu. La Spy Gadgets ( http://www.spygadgets.com ) poti gasi o camera mult mai mica decat o moneda pe care o vei ascunde fara probleme aproape oriunde. Exista camere care merg incontinuu sau care sunt activate de un detector de sunet si miscare, camere care filmeaza pe intuneric. De asemenea, aceste gadget-uri se pot achizitiona deja ascunse intr-un obiect uzual: un radio, o boxa, o jucarie. La fel se intampla si cu microfonul, care pentru mai multa libertate de miscare se poate ascunde intr-un stilou. Camera ascunsa se foloseste nu numai pentru a spiona ci si pentru a supraveghea un copil sau un strain care are acces la casa ta, asa cum este bona sau menajera.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.