Filme romanesti, concerte si spectacole culinare la Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Din selectia celei de-a cincea editii a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara fac parte 19 filme romanesti, reclame si animatii de arhiva.

O vara de neuitat/ Un ete inoubliable, celebrul film al lui Lucian Pintilie, de la a carui realizare se implinesc 20 de ani, va rula joi, 28 august, in prezenta regizorului.

Duminica (r. Sanziana Nicola, 2013, 13’) se numara printre scurtmetrajele proiectate miercuri, 27 august, si prezinta povestea lui Alex, care afla ca o ruda apropiata este pe patul de moarte. Drumul pana la spital trebuie sa il parcurga, pe bancheta din spate a masinii, alaturi de sora lui, cu care nu se intelege. Drumul pare infinit, dar in cele din urma cei doi isi dau seama ca au aceeasi problema.

Citeste si:  Cum sa evidentiezi liderul din fiecare angajat

In Tatal nostru (Sergiu Lupse, 2014, 8’) povestea e conturata in jurul a doua prostituate care incep sa isi puna problema rugaciunilor divine, iar Tipatul(2012) lui Sebastian Cosor este o reinterpretare a cunoscutei opere expresioniste semnata de Edvard Munch. Kazimir si Retur, cele doua scurtmetraje regizate de actorii Dorian Boguta,/b> si Emanuel Parvu, vor rula la Divan Film Festival in prezenta unei parti a echipei, vineri, 29 august.

Joi, 28 august , de la ora 11.00 va avea loc deja traditionala proiectie pentru copii: De-as fi Harap Alb, filmul regizat in 1965 de catre Ion Popescu – Gopo (cu Florin Piersic in rolul principal), adaptarea cinematografica a basmului ”Povestea lui Harap-Alb”.

Citeste si:  The Artist: o dragoste dubla

Proiectia primului film independent realizat cu voluntari, Usturoi, o coproductie romano-americana regizata de Luciano Alexandru, se va intampla vineri, 29 august, si va fi precedata de un spectacol culinar sustinut de Mircea Groza (care se interpreteaza pe sine in film). Un alt spectacol culinar, dedicat bucatariei traditionale turcesti, va fi sustinut miercuri, 27 august, de Arza Murat Sabrieva si Jana Levenuva Gontici din Vidin.

Dintre filmele romanesti de arhiva care vor fi prezentate la Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara fac parte: Haplea (1927), unul dintre primele filme romanesti de animatie, documentarul din 1944 intitulat Dunarea distruge si cladeste, o coproductie Austria – Romania, plus reclamele animate Adam si Eva (1970), Greierele si furnica (1970), Noe (1973), Prestanta (1977) si Arhimede (1970).

Citeste si:  Joi 10 Aprilie incepe BABY EXPO !

Nu vor lipsi nici concertele: Cvartetul Filarmonicii din Craiova, care va concerta in cadrul Galei de Deschidere, marti, 26 august, Ioan Gyuri Pascu va canta joi, dupa proiectia filmului lui Lucian Pintilie, iar sambata este programat, ca de obicei, concertul Mambo Siria.

Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in Port Cultural Cetate (jud. Dolj), in perioada 26 -31 august.

Pe timpul desfasurarii festivalului, camparea pe teritoriul portului va fi posibila in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.