Filme prezentate, anul acesta, la Cannes, incluse in programul Festivalului DaKINO

Bucureştenii vor putea viziona, între 25 şi 29 noiembrie, cele 12 filme care au făcut parte din secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes, în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Festivalul Internaţional de Film al Bucureştilor DaKINO, au anunţat, joi, organizatorii.

ÃŽn programul festivalului vor fi incluse, astfel, lungmetrajele de ficÅ£iune „Desierto adentro” de Rodrigo Pla (Mexic) si „Snow” de Aida Begic (Bosnia-Herzegovina – Germania- Franta – Iran), documentarul „Mi Vida Dentro” de Lucia Gaja (Mexic), mediumetrajele de ficÅ£iune „Ung and falder”, „Young Man Falling” de Martin de Thurah (Danemarca) si „Les Paradis Perdus” de Helier Cisterne (Franta), precum si scurtmetrajele: „A Espera”/”L’Attente” de Fernanda Teixeira (Brazilia), „Ahendu nde sapukai”, „I Hear You Scream” de Pablo Lamar (Argentina-Paraguay), „Ergo” de Geza M. Toth (Ungaria), „La copie de Coralie” de Nicolas Engel (FranÅ£a), „Next Floor” de Denis Villeneuve (Canada), „Nosebleed” de Jeff Vespa (SUA) ÅŸi „Skhizein” de Jeremy Clapin (FranÅ£a). Cele 12 pelicule au fost prezentate, între 12 ÅŸi 14 mai, la Festivalul de Film de la Cannes.

Citeste si:  Nevasta….dar nu disperata

Printre invitaÅ£ii Festivalului DaKINO de anul acesta se va numără Nicolas Engel, autorul scurtmetrajului „La copie de Coralie”, care a fost prezentat la Cannes în premieră monidală. Acesta va face parte din juriul de scurtmetraj ficÅ£iune, alături de actriÅ£a Doina Chiriac ÅŸi de cineastul britanic Simon Ellis, care a obÅ£inut anul trecut trofeul DaKINO pentru filmul „Soft”. Vor mai fi invitaÅ£i doi reprezentanÅ£i ai Semaine de la Critique din Paris, Jean-Christophe Berjon ÅŸi Remi Bonhomme.

Citeste si:  “Christmas with Smokie & 101 Violins” - un concert pe care-l vezi o data-n viata!

Începând de acest an, Trofeul DaKINO va fi acordat unui film documentar, toate premiile urmând să fie decernate în seara de gală a evenimentului.

Festivalul va fi compus din două secţiuni: Competiţia de Scurtmetraje, cu secţiunile Ficţiune şi Film Documentar, şi Competiţia de Documentare şi Programe Paralele.

DaKINO se va desfăşura la The Light Cinemas, din complexul bucureÅŸtean Liberty Center, ÅŸi se va deschide cu două documentare de excepÅ£ie: „Generation ’68” de Simon Brook ÅŸi „Maradona By Kusturica”, de Emir Kusturica.

Citeste si:  Pune-te bine pe langa sef

Festivalul Internaţional de Film DaKINO este primul eveniment internaţional de gen din România, care reuneşte profesionişti din cinematografie şi din domeniile conexe. În acelaşi timp, DaKINO a fost primul festival de film din România şi una dintre primele manifestări internaţionale de scurtmetraj din Europa de Est.

Din 1994, DaKINO este menÅ£ionat în Catalogul Festivalurilor de Film „Le Carrefour des Festivals”, alături de festivalurile de la VeneÅ£ia, Cannes ÅŸi Berlin. DaKINO este inclus, de asemenea, în catalogul festivalurilor de film, editat de Variety Magazine.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.