Festivalul international al producatorilor de film independenti

Please select a featured image for your post

Statiunea Mamaia va gazdui a treia editie a festivalului international al producatorilor de film independenti care se va avea loc intre 14 si 20 iulie. Festivalul este considerat a fi primul de acest gen din Romania, dar si din Europa si se doreste a fi un eveniment prietenesc care sa nu incurajeze competita, ci doar un loc in care iubitorii filmului romanesc sa se intalnesca si sa dezbata productia nationala de film. Dinu Tanase, producatorul general al festivalului a spus: „Este un festival bazat pe toleranta si respect”.
Citeste si:  Ajungi in patul lui din prima seara? Fetele bune si nebune ale zodiacului
Acest festival este unul necesar in Romania, deoarece meseria de producator este una relativ noua, care si-a luat un avant exclusiv dupa revolutie. Inainte de anii ’90 statul era cel care controla toate aparitiile pe miciile si marile ecrane. Acum producatorul este cel care decide ce subiect va avea filmul care urmeaza a fi realizat, carui segemnt din public ii este adresat si asa mai departe.
Citeste si:  Ritualuri inainte de somn
Structura festivalului se imparte pe mai multe sectiuni: COMPETITIE ( lung metraj, scurt metraj, productii de televiziune si competitia dedicata scolilor de film si TV ), PANORAMA FILMULUI ROMANESC si AVANPREMIERE ( de filme de lung metraj straine si lung metraj romanesti). Acest festival a fost creat cu speranta de a atrage atentia asupra potentialului pe care il poate avea „piata” cinematografica romaneasca.

Citeste si:  Barbatul metrosexual pe cale de disparitie?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.