fbpx

Expozitia „THE HUMAN BODY” se prelungeste pana pe 4 august

Expozitia “THE HUMAN BODY” se prelungeste pana pe data de 4 august 2013 inclusiv. Peste 62 000 de romani au vizitat-o pana acum la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Capitala. Biletele sunt in continuare disponibile in reteaua Eventim, iar programul de vizitare ramane neschimbat, zilnic de mar?i pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00. Un eveniment produs de GFORCE EXHIBITIONS si organizat de Events in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

4 lucruri pe care nu le stiati despre expozitia „THE HUMAN BODY”:

• Atat Muzeul Olteniei (Craiova), Muzeul Judetean de ?tiinta din Ploiesti, cat si Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj au solicitat prelungirea expozitiei in spatiile proprii. Dimensiunile acestor spatii sunt din pacate insa insuficiente pentru amploarea expozitiei.

• Din datele organizatorilor, cel mai tanar vizitator al expozitiei a avut 2 ani, iar cel mai in varsta 85 de ani.

• Aproape 400 de scoli, atat din invatamantul privat, cat si din cel de stat, cu predare in limba romana sau in alte limbi, si-au adus elevii, in grupuri organizate, sa vada expozitia de la deschiderea sa si pana acum.

• Conform datelor oferite de reteaua Eventim din intreaga tara, peste 62 000 de romani au trecut pragul expozitiei pana in prezent; dintre ei, peste 8000 au fost elevi cu varstele intre 7 si 18 ani.

Ce cred profesorii romani despre expozitia „THE HUMAN BODY” (fragmente din albumul de impresii de la Muzeul Antipa).

• „Foarte interesant pentru toata lumea. Nu ni s-a parut nimic […] sa nu poata fi vazut de copii.” (prof. D.)

• „A fost o experienta iesita din comun, total uluitoare. Pacat ca nu este accesibil tuturor. Felicitari!” (prof. A.)

• „Aceasta expozitie este instructiva, interesanta si binevenita. Pentru ca ofera posibilitatea cunoasterii interiorului corpului uman dincolo de invelisul pielii. Foarte multi oameni nu cunosc ce minune este corpul lor, inteligenta superioara care a putut zidi fiinta care este, evident, perfecta. Multumim organizatorilor pentru aceasta posibilitate a cunoasterii noastre.” (prof. V. P.)

Citeste si:  Se lanseaza JUNIOR EXPO !

• „Asa da! Pentru ca suntem satui de ignoranta, ipocrizie si atitudine negativista fata de stiinta. Asteptam si alte evenimente asemanatoare in curand.” (prof. M. L.)

• „Din nimic iata ce nastem! Fantastic! Extraordinar! Trebuie sa vedem toti, sa ne vedem asa cum suntem ca sa fim mai buni, mai iubitori, sanatosi pentru copiii nostri, pentru LUME.” (prof. C.)

• „…Instructiv, educativ, organizare ireprosabila, voi reveni insotita de elevii mei.” (invatator D.O.)

• „Am vazut ceva cu adevarat uimitor, atat prin detaliile oferite cat si pentru maiestria cu care au fost realizate. Ne dorim si noi ca viitorii elevi sa realizeze astfel de lucruri.” (prof. S. T.)

Citeste si:  Maine incepe cea mai asteptata petrecere - BALKANIK! FESTIVAL, editia a doua!

foto

Expozitia „THE HUMAN BODY” include peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau sectiuni) care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expozitia „THE HUMAN BODY” i?i propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.

3 Comentarii
  1. Daca era ceva facut pentru exclusiv pentru stiinta ar fi fost mai ieftin daca nu gratuit,De fapt provenienta cadavrelor este dubioasa iar americanul care le detine ajunge tot mai bogat.

  2. Noreen, nu stiu cum e cu americanul, dar peste tot in lumea asta se cam plateste intrare la muzee. Daca dai bani pe o carte, se cheama ca nu e \”pentru stiinta\”?

  3. cartea pe care o cumperi nu este donata de nimeni de aia trebuie s-o platesti.Corpurile parca ziceau ca-s donate.Iar siliconarea lor presupune o intretinere mult mai usoara.Nu este justificat nici pe departe pretul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.