Elvetia

Please select a featured image for your post

Elvetia sau Confederatia Elvetiana este un stat mic, situat in Europa centrala, fara iesire la mare. Datorita neutralitatii politice si militare, este sediul mai multor organizatii internationale. Capitala Elvetiei este Berna, un oras care aminteste de armonia timpurilor trecute datorita unei bune conservari a arcadelor si fantanilor sale, mostenirea culturala a capitalei fiind inclusa in patrimoniul UNESCO, oferindu-i-se statutul de oras-muzeu. Manster, Catedrala, a fost conceputa ca una din cele mai mari din lume, constructia sa continuand secole la rand. Clopotnita acesteia este cea mai inalta din tara iar in interior se disting vitraliile si imensa orga cu 5404 tuburi, aici gazduindu-se frecvent concerte. Muzeul de Arta, gazduieste una din cele mai mari colectii din lume, detinand peste 2000 de opere, printre care desene si picturi ale celebrilor Picasso, Cezanne si Fra Angelico.
Zeitglockenturn, turnul orologiului, a fost construit in 1911, ca poarta vestica a orasului vechi. In prezent acesta reprezinta un simbol al orasului, datorita cupolei inalte din cupru si a orologiului astronomic.
Cel mai mare oras este Zurich, situat pe malul lacului Zurich. Acesta reprezinta un important centru financiar si de afaceri, cunoscut in intreaga lume pentru sectorul bancar.
Muzeul de Arte Frumoase, adaposteste opere de arta din sec XIX-XX si picturi semnate de Monet, Renoir, Picasso, Gaguin si Dali.
Aici se afla una din cele mai mari gradini zoologice din Europa, Zoo Dolder ce gazduieste in jur de 1800 de animale din 350 de specii, din toata lumea.
Citeste si:  La BucureÅŸti va avea loc, între 12-19 octombrie, Festivalul de Muzică Veche
Al doilea oras ca marime este Basel, un important centru cultural si cel mai vechi oras universitar al Elvetiei. Acesta reprezinta cea de-a doua intrare in tara si e amplasat pe raul Rhin, la granita cu Germania si Franta. Geneva este sediul Natiunilor Unite si a altor organisme internationale, fiind cunoscut si ca Vaticanul reformatilor. Catedrala Sf. Petru, e o constructie cu influente gotice, realizata pe parcursul a 150 de ani, transformata din Biserica Catolica in Biserica Pretestanta.
Citeste si:  It's SHOWTIME!
Palatul Natiunilor, e un complex monumental si cel mai mare centru diplomatic din lume. Acesta a fost construit pentru a adaposti Liga Natiunilor, devenita ulterior Organizatia Natiunilor Unite. Lausanne, e un oras foarte frumos, construit pe 3 coline, fiind situat langa lacul Geneva si inconjurat de Alpi si de podgorii. Orasul este unul medieval si cuprinde numeroase magazine, alei, cafenele si restaurante, parcuri, stradute inguste, fiind si un important centru universitar, cu o mare diversitate culturala. Cele mai importante obiective turistice sunt Universitatea si Catedrala, Muzeul Olimpic, care e cel mai vizitat obiectiv din Elvetia si Baletul Bejart. Lucerna, e situata in mijlocul unei regiuni cu peisaje montane, lacuri, pasuni alpine si intinse pajisti cu flori. Orasul e situat la nord-vest de Lacul celor Patru Cantoane, pe valea raului Reuss. Pe malul nordic al acestuia se intinde orasul vechi,imprejmuit de ziduri inalte de aparare si strajuit de sapte turnuri. Acesta e un labirint de cladiri din sec XV-lea, cu fatade pictate, grupate in jurul Primariei, construita in stil renascentist in sec XVII.
Citeste si:  Afla ce-ti aduce anul Iepurelui de Metal!
Gradina Ghetarilor( Gletschergarten ), arata efectul actiunii ghetarilor asupra stancilor elvetiene, materializat sub forma unor puturi glaciare de diferie forme. Foarte interesant este si Muzeul Transporturilor, unde sunt expuse vagoane de diferite tipuri, locomotive, avioane si automobile. Statiunea Zermatt, situata in Alpii elevetieni, dispune de 230 de km de partii si se poate schia tot timpul anului. In Elvetia se poate comunica foarte usor, deoarece are ca limbi oficiale: franceza, italiana, germana si romansa, un fel de latina vulgara. Desi nu este inaccesibila, din punct de vedere a preturilor, Elvetia este o tara destul de scumpa. Camera dubla la un hotel de 2 stele costa in jur de 70-80 de euro pe noapte. Sistemul de transport este foarte dezvoltat, asa ca deplasarea, fie cu autobuze, fie cu trenul nu constituie o problema.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.