Dubai

Please select a featured image for your post

Dubai este principalul centru financiar al Emiratelor Arabe Unite si totodata un emirat, cu principalul oras Dubai City. Este al doilea emirat ca marime din Orientul Mijlociu si principala destinatie turistica din acesta. Dubaiul este strabatut de raul Dubai Creek, pe de o pare afland-se centrul vechi al orasului Bur Dubai iar de cealalta Deira, un important centru de afaceri. Bur Dubai este conectat de Deira prin doua poduri Maktoum si Garhoud. Bur Dubai e un loc fascinant datorita imbinarii intre vechi si nou, occidental si oriental, oferind turistilor numeroase oportunitati de petrecere a timpului liber prin marea varietate de magazine, centre comerciale, restaurante, moschei ce merita vizitate. Cel mai mare simbol al orasului il reprezinta hotelul Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume. Acesta atinge inaltimea de 321m, fiind cel mai inalt si totodata si cel mai scump din lume. Acesta e construit in mare, are 28 de etaje, patinoar, cinematograf si un restaurant subacvatic, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele iar pretul unei camere depaseste 6000 de dolari pe noapte.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun ce relatie ai cu banii
Marea Moschee din Bur Dubai are cel mai inalt minaret din oras, aproximativ 70 de m si nu mai putin de 45 de domuri din sticla, reprezentand cel mai important loc de rugaciune din emirat. Cel mai fotografiat obiectiv religios este Moscheea Jumeirah, datorita minaretelor sale gemene. Muzeul din Dubai se afla intr-o impresionanta cladire, construita in anul 1799, gazduind in trecut palatul si garnizoana. Orasele scufundate sunt localizate la gura de varsare a Creek-ului si au fost create cu scopul de a reda viata din Dubaiul anilor trecuti, turistii putand sa experimenteze indeletniciri vechi ale localnicilor. Wonder Land e un parc intins pe o suprafata de 18 ha, dotat cu tobogane de viteza, tobogane uragan, cinematograf subacvatic, aici desfasurandu-se zilnic spectacole in apa.
Cladirea World Trade Center are 39 de etaje si gazduieste sediile celor mai importante corporatii din oras, fiind dotata cu sali de conferinta si de expozitie.
Citeste si:  Batman pe primul loc in box-office-ul romanesc
Satul Turistic Al Boom e aflat langa Creek Park si reprezinta unul dintre edificiile impunatoare ale orasului, cu 2000 de locuri, parc de distractie, restaurante si cafenele, un lac si un port mic cu 5 barci iar hotelul cotat la 5 stele e construit in forma de vapor. Pentru turistii si nu numai, se organizeaza safari in desert, unde pot face plimbari cu camilele, servi un gratar la lumina focului, pe covoare persane si pe muzica traditionala. De asemenea se organizeaza croaziere cu barca cu panze pe apele golfului de unde se poate admira intreaga panorama a Dubaiului. Considerat capitala cumparaturilor din Orientul Mijlociu, Dubaiul are foarte multe centre comerciale, unde se pot face foarte multe cumparaturi datorita obiceiului negociatului.
Principalele centre comerciale sunt Lamcy Plaza, Al Khaleej Centre, Bur Juman Centre, Holiday Centre si se afla in Bur Dubai.
Foarte cautat este Bazarul Deira, cel mai mare bazaar din Orientul Mijlociu de unde se pot achizitiona bijuterii de aur, vesminte de matase si pietre pretioase sau semipretioase.
Citeste si:  Marocul, destinatia ideala pentru un sejur reusit
Turistii au foarte multe optiuni cand vine vorba de cazare, incepand de la hoteluri luxoase pana la apartamente si vile private. Viata de noapte este foarte agitata iar barurile sunt in permanenta pline, incapand de joi, cand incepe weekend-ul, fiecare avand D.J. sau orchestra proprie. Strazile Dubaiului sunt foarte sigure, infractionalitatea fiind aproape inexistenta, de aceea drumul pana la hotel poate fi parcurs in plimbare. Dubai inseamna plaje curate, cu soare tot tipul anului, delicioase specialitati culinare si foarte mult lux si bun gust, de aceea reprezinta destinatia ideala de petrecere a concediilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.