Despre sanatatea fizica si emotionala la Centrul Shakti SPA


Centrul SHAKTI SPA / mind, body & soul are deosebita placere de a va invita duminica, 25 martie 2012, orele 10.00, la workshopul Tehnici de Eliberare Emotionala, sustinut de psihologul Corina Marin.

Tehnici de Eliberare Emotionala, cunoscut generic sub denumirea EFT – Emotional Freedom Techniques este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice:
– panica / anxietate;
– frici / fobii – vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc;
– depresie;
– furie;
– dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc);
– ADHD;
– traume, abuzuri (fizice sau emotionale);
– sindrom de oboseala cronica, stress;
– insomnia;
– probleme de vedere;
– slabire;
– dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc);
– alergii, lupus, psoriazis;
– tensiune, diabet, astm;
– disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.

Citeste si:  Explore the Slovenian garden

Desi metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore), este foarte usor de invatat si aplicat de catre orice intr-un timp foarte scurt. Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are ca efect imbunatatirea starii fizice.

Ca tehnica de realizare, terapia consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

Nu este nevoie de pregatire in medicina, psihologie sau alte terapii pentru a invata aceasta metoda.

Workshopul cuprinde: o parte de teorie, o parte de demonstratie si o parte de practica.

Citeste si:  Corpul lui Michael Jackson, cerut de ivorienii care l-au incoronat Maiestatea Sa, Amalaman Anoh

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).

In cazul specialistilor, rata de succes este de aproximativ 90-95%. Insa ceea ce face metoda foarte valoroasa este faptul ca imbunatatiri semnificative ale problemelor emotionale, durerilor si bolilor fizice au fost observate in proportie de aproximativ 50% si in cazul nespecialistilor.

Desi in cazurile grave se recomanda interventia unui specialist, oricine poate incerca fara nici un risc aceasta metoda. Este nevoie de dorinta de a invata, de putina atentie si de un oarecare timp pentru a o aplica… insa rezultatele pot fi spectaculoase.

Precizari
Gary Craig nu are pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul dedezvoltare personala si nu unul de medicina sau psihoterapie
– Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca veti preda sau aplica aceasta metoda altora o faceti pe propria dvs. raspundere.
– Acest workshop prezinta experienta si viziunea personala a trainerului Corina Marin (recunoscuta de Gary Craig ca EFT-CERT 1) asupra acestei metode, si nu poate inlocui cele peste 140 de ore de inregistrari ale seminariilor pe care le ofera Gary Craig. Acestea pot fi gasite (unele gratuit, altele contra cost) pe site-ul http://www.emofree.com

Citeste si:  Muzeul National al Taranului Roman se afla printre castigatorii concursului "Cele mai frumoase carti din Romania" 2013

Cine este Corina Marin?
Workshop-ul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, EFT Level 1 Certified Practitoner, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Mai multe detalii despre trainer puteti gasi aici: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Detalii despre workshop
Workshop-ul are loc duminica, 25 martie 2012, intre orele 10.00 – 19.00, la Centrul Shakti SPA / mind, body & soul din Strada Nicolae Beldiceanu nr. 7 (intrarea din Stanislav Cihoschi), Sector 1, Bucuresti.

Inscrierile se fac prin e-mail, la adresele training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com. In corpul e-mailului trebuie sa specificati numele, numarul de telefon (si datele companiei, daca este cazul). Mai multe detalii va putem oferi la numarul de telefon 0723.692.712.

Taxa de participare este de 150 lei.

Bianca Rusu
Comunicare & PR – Centrul Shakti SPA / mind, body & soul
adresa: Str. Nicolae Beldiceanu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
e-mail: comunicare@shakti.com.ro
web: http://shakti.com.ro
facebook: http://www.facebook.com/centrulshakti


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.