fbpx

Despre oameni si melci – in competitia celui mai vechi festival de film din lume

Comedia Despre oameni si melci – in competitia celui mai vechi festival de film din lumeDespre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) va fi prezentata pentru prima oara in Marea Britanie, in competitia internationala a Festivalului de Film de la Edinburgh (19-30 iunie).

Infiintat in 1947, EIFF este cel mai vechi festival de film din lume si un punct de atractie pentru industria de film internationala. In ultimii ani, in cadrul festivalului au avut loc premierele unor filme precum The Hurt Locker Fish Tank, Man on Wire, Control, Tsotsi, Billy Elliot. In 2010, cinematografia romaneasca a ocupat un loc important in programul EIFF, fiind prezentate productiile Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin ?erban), Politist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu) sau Colivia (r. Adrian Sitaru)

Citeste si:  Dubla promotie de weekend la Tara Fashion

Despre oameni si melci se afla in competitia internationala a festivalului alaturi de alte 9 productii: Before Snowfall (Norvegia, r. Hisham Zaman), Celestial Wives of the Meadow Mari (Rusia, r. Alexey Fedorchenko), Fat Shaker (Iran, r. Mohammad Shirvani), I.D. (India, r. Kamal KM), Joy (Grecia, r. Elias Giannakakis), Juvenile Offender (Coreea de Sud, r. Kang Yi-kwan), The Last Station (Chile-Germania, r. Cristian Soto, Catalina Vergara), Noche (Argentina, r. Leonardo Brzezicki), A World Not Ours (UK-Liban-Danemarca, r. Mahdi Fleifel).

Citeste si:  Pierderea unui loc de munca

Filmul va fi proiectat pe 28 si 29 iunie in prezenta regizorului Tudor Giurgiu.

Despre oameni si melci este unul dintre cele mai de succes filme romanesti din ultimul deceniu. Productia s-a bucurat de succes si la nivel international. Lungmetrajul a obtinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia si a castigat trofeul sectiunii competitionale Meeting Point (ex-aequo cu pelicula belgiana Offline, r. Peter Monsaert) din cadrul celei de-a 57-a editii a Festivalului International de Film de la Valladolid. Despre oameni si melci a primit si Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj in cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfasurat la Los Angeles in perioada 2 – 6 mai

Citeste si:  Semne ca ai prea mult timp liber

Despre oameni si melci este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.