fbpx

De la obiective la actiuni realizabile

Creativitatea, imaginatia, inovatia se nasc odata cu o idee care ne vine la un moment dat. Insa intregul proces sfarseste de multe ori prin a nu avea niciun plan de pus in actiune. Exista modalitati simple prin care iti poti transforma ideile in realitate pentru a-ti oferi astfel posibilitatea de a transforma o simpla scanteie, o idee trecatoare, poate geniala, intr-o realitate luminoasa si tangibila care te va propulsa in plan profesional direct pe podiumul liderilor creativi si valorosi. Uneltele de care te poti ajuta pentru a-ti indeplini obiectivele de inceput de an sunt simple planificari ale spiritului creativ, ce vor ajuta sa mentii si sa-ti sustii o idee atat timp cat vei continua sa crezi in realizarea ei. Sunt pasi simpli din viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, cu ajutorul carora vei reusi sa-ti fortifici temelia creativitatii, sa facilitezi aparitia inovatiei si sa-ti usurezi procesul de rezolvare a problemelor cu care te confrunti in acest inceput de an.

1. Intocmeste lista propriu-zisa cu obiective de inceput de an. Cu alte cuvinte, creeaza un plan de desfasurare a misiunii pe care ti-o asumi, stabileste-ti cateva teluri. In plus, gandeste-te si noteaza in subsidiar si un regulament dupa care sa te conduci. Descoperind ceea ce te motiveaza si te entuziasmeaza cu adevarat pe plan profesional, te va face sa-ti concentrezi atentia catre indemanarile creative cu care ai fost natural inzestrata. Un plan de desfasurare bine pus la punct te va ajuta sa-ti luminezi calea si sa iei deciziile corecte atunci cand va trebui sa alegi drumul potrivit de urmat la un anumit moment dat. Acest proces este foarte important in special pentru persoanele creative, ideatice, care sunt recunoscute pentru ceva mai slabul lor simt practic.

Citeste si:  Audrey Tautou o va interpreta pe Coco Chanel intr-un film despre viata celebrei creatoare de moda

2. Gaseste oamenii potriviti pentru drumul pe care l-ai ales. Gaseste sau creeaza in mediul profesional in care activezi grupul, comunitatea de oameni care sa-ti impartaseasca pasiunile si interesele. Impartaseste-le ceea ce te entuziasmeaza: succesele tale, frustrarile tale, planurile tale nebunesti. Poti intalni astfel de persoane prin comunicarea online, in cadrul diverselor conferinte, la diverse evenimente sau in multe alte ocazii. Cu siguranta, exista o comunitate potrivita si pentru tine care te asteapta sa te alaturi ei. Niciun plan maret nu se poate realiza fara oamenii potriviti. Stiti cum se zice: mintile mari gandesc la fel. Asa ca ai nevoie de cineva pe parcursul drumului care sa aiba logica similara, acelasi fir rosu, aceleasi metode si practici si, obligatoriu, acelasi obiectiv, asa ca asigura-te ca il enunti inca de la inceput pentru a elimina surprizele.

Citeste si:  5 stiluri de dans pentru adultii care vor sa reinceapa scoala

3. Nu te abate de la plan, nu incurca drumurile, mergi pe cel pe care ti l-ai stabilit de la inceput. De curand, am ascultat discursul unui ideolog american care vorbea despre felul in care noi, europenii ce provin din culturi si civilizatii stravechi, intelegem sa facem business: incercam mai multe variante si o alegem pe cea care ni se potriveste cel mai mult si ne aduce cele mai multe satisfactii. Dezavantaj: pierdem foarte mult timp testand drumul cel bun si ajungem sa-l identificam cand ne-am epuizat deja resursele. Alternativa: fa-ti planul conform cu mediul profesional in care activezi, conform cu obiectivul pe care il urmaresti, conform cu resursele pe care le ai si, nu in ultimul rand, conform cu ceea ce iti dicteaza instinctul si experienta acumulata pana acum. Odata planul facut, nu te abate de la el, mergi inainte pe obiectivele pe care ti le-ai trasat singura si in care,implicit,crezi.

Inceputurile de an sunt intotdeauna momente de bilant profesional, asa cum sfarsiturile de an sunt momente de bilant personal. Momentele de bilant in general sunt ocazii speciale, pe care cei mai multi dintre noi incercam sa le facem cat mai eficiente, sa ne asiguram ca au finalitatea dorita. Pentru astea, mergeti pe calea voastra si nu va schimbati nimic, in cel mai rau caz, adaptati-va planul de inceput de an la noile situatii create.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.