fbpx

De la arta bruta la arta povera sau Dialog peste garduri

Expozitie de Ion Anghel si Aurelian Buzatoiu
10 – 19 aprilie 2013, Sala Foaier
Vernisaj: miercuri, 10 aprilie 2013, ora 18.00, Sala Foaier

Ion Anghel, artist si dascal de la oras si Aurelian Buzatoiu, om bun de la tara, expun impreuna la Muzeul National al Taranului Roman.

Aceasta „intalnire exponabila” analizeaza conflictul intre aparenta si realitate, nascut din comparatia sensibilitatii de la oras cu cea de la tara: taranul, adesea abrutizat comportamental, umbland in cizme prin noroiul de pe ulita, este, uneori, mult mai sensibil decat majoritatea orasenilor abrutizati sentimental si programati sa simta in functie de reguli si nevoi insuflate mecanic de moda prezentului, pierzand, de cele mai multe ori, orice contact cu sinele profund.

Citeste si:  Franciza, un bun start in afaceri

Pentru Aurelian Buzatoiu „evadarea creativa” functioneaza la nivel de terapie in relatie cu societatea si vremurile, pe cand in cazul lui Ion Anghel, intentia este de a vindeca stereotipia si insensibilitatea contemporana prin arta, de a rascoli calmul sau resemnarea privitorului, de a anula comoditatea certitudinii contemplative in favoarea unei stari de veghe culturale care cere un efort permanent atat de la creator, cat si de la cel care recepteaza mesajele vizuale.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 11 – 19 aprilie 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Luni este inchis.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.