Dave Gahan (Depeche Mode) s-a intors pe scena, dupa recenta operatie de cancer

Trupa Depeche Mode a reluat luni seara, pe stadionul Central din oraşul german Leipzig, turneul întrerupt din cauza stării de sănătate a solistului David Gahan, la concert asistând peste 50.000 de fani, potrivit publicaţiei Die Welt.

Presa germană scrie că, la reluarea turneului „Tour of the Universe”, Gahan a fost aclamat de parcă ar fi primit o nouă viaţă. CântăreÅ£ul s-a năpustit pe scenă la primele acorduri din concert ÅŸi a strigat: „I’m in change!” (Mă transform!), după care, pe o sferă disco atârnată deasupra sa a fost proiectată imaginea unei femei de afaceri care se străduia să urce o pantă, un fel de Sisif feminin.

Citeste si:  Lazarus momit cu 1 000 000 de euro

ÃŽn show-ul de la Leipzig, trupa a cântat piese printre care „Hole to Feed”, „Walking in my Shoes”, „Wrong”, „Never Let Me Down Again“, „Personal Jesus” ÅŸi „Come Back”, aceasta din urmă căpătând o semnficaÅ£ie cu totul specială la revenirea lui Gahan pe scenă.

Podiumul scenei a fost construit în forma literei „L”, o parte a asistenÅ£ei sugerând că asta ar însemna apropierea de legenda personajului biblic Lazăr – cel înviat din morÅ£i.

Citeste si:  Istorisiri armene. De la Ararat la Strada Armeneasca

După concertul din Leipzig, trupa va mai cânta în Germania la Berlin, Frankfurt şi Munchen, după care turneul va continua în Italia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Franţa, Portugalia şi Spania.

În privinţa concertelor de la Bucureşti, Atena, Istanbul, Sofia, Belgrad, Zagreb, Varşovia, Riga şi Vilnius, reprezentanţii trupei au precizat că se fac eforturi pentru reprogramarea acestora.

Pe 12 mai, solistul Dave Gahan a suferit un atac sever de gastroenterită, care a dus la spitalizarea sa şi la amânarea concertului din Atena şi altor opt spectacole, printre care şi cel din Bucureşti. În urma analizelor medicale, lui Gahan i s-a descoperit o tumoare de malignitate redusă la nivelul vezicii urinare, tumoare care i-a fost extirpată chirurgical.

Citeste si:  Alice reviziteaza Tara Minunilor

Depeche Mode este una dintre cele mai longevive formaÅ£ii, devenită celebră la începutul anilor ’80 ÅŸi prezentă cu 45 de piese în topurile single britanice. FormaÅ£ia este adepta stilului new wave, a lansat 11 albume de studio ÅŸi a vândut peste 75 de milioane de discuri.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.