Cultura urbana se urca si in tramvaiul 34

In multe clipe m-am intrebat ce anume inseamna exact cultura urbana.
Sa fie graffiti, sa fie statuile cu cartofi in teapa din centru, sa fie cantaretii ambulanti din parcuri, sa fie… ce sa fie cultura urbana? Are ea o forma cat de cat recognoscibila sau este o suma a elemntelor care ne inconjoara in oras? Panourile de publicitate fac parte din cultura urbana? Maneaua celui cu dacia tunata de la semafor e cultura urbana?

Ei bine, in aceasta dimineata am descoperit si am vazut “live” cultura urbana!
Unde?
Intr-un tramvai, tramvaiul 34, care pleaca dintr-un cartier “muncitoresc” si se duce… habar n-am unde! La capat, evident, dar nu stiu unde e acest capat.

Citeste si:  Flori dalbe la Muzeul Satului

Langa mine, pe scaun, s-a asezat o domnisoara. A cedat locul dupa jumatate de statie si apoi si-a strigat un prieten. Prietenul mai era insotit de un cuplu.
Cei patru s-au agatat de barele din fata mea. Erau frumosi toti, aveau in jurul a 20-21 de ani.

Ea, fata fara loc, avea niste ochi minunati. El, prietenul (de care cred ca e putin indragostita) era vioi, voios, o voiciune minunata! Ceilalti doi, au inceput sa sporovaiasca. Ea se mai uita putin peste niste foi, el ii raspundea sigur pe el, natural, fara sa clipeasca.

Citeste si:  PRoud to Say I Know

Si ea ii facea lui diverse reprosuri, el ii raspundea politicos, o politete pe care o intalnesti in romanele clasice.
Se contrau, discutau, ea ii spunea lui ca nu vrea ca la 20 de ani sa ramana nemaritata, el ii spunea ei ca nu indraznea sa spere la asemenea fericire.

Ea i-a spus ca l-ar iubi si daca si-ar fi omorat mama, el ii spunea ca atunci trebuie sa ii marturiseasca ceva…

Le-am urat bafta la examen si am coborat la statia Penes Curcanul….
Ei si-au urmat drumul pana la Facultate unde aveau examen pentru care repetau de zor, in tramvaiul 34.

Citeste si:  Femeile depun mai mult efort la locul de munca decat barbatii

Mi-au facut ziua frumoasa si vreau sa le multumesc! Vreau sa le multumesc si pentru ca in aceasta dimineata am vazut o bucata din Billy Mincinosul, dupa o carte scrisa de Keith Waterhouse.

Ei bine, acum inteleg ce inseamna cultura urbana!
Inseamna ca in lumea aceasta, in orasul acesta, se pot intampla lucruri minunate, iar cultura urbana se urca si in tramvaiul 34!
Bafta la examen celor 4 actori!


5 Comentarii
  1. frumos de tot, dar atat de rar incat daca nu as fi citit aici ca a fost experienta cuiva si a scris despre ea, n-as fi crezut-o. in niciun caz in tramvaiul 34…

  2. @ Alexandra

    Da Alexandra, am experimentat-o dimineata la ora 9! In tramvaiul 34, de la statia Piata Sudului pana la statia Penes Curcanul (pe Mihai Bravu) cand a trebuit sa cobor.

    Si a fost atat de frumos incat primul lucru pe care l-am facut, a fost sa va povestesc si voua!:)

    O sa propun ca de acum inainte, notele la examenele de la Actorie sa se dea in functie de reactiile publicului din tramvaie!:) In definitiv, publicul e cel care da girul final, nu?:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.