Cristi Minculescu sufera de o boala genetica si are nevoie de transplant hepatic

Solistul formaţiei Iris, Cristi Minculescu, aflat în Germania pentru investigaţii medicale, suferă de o boală genetică numită polichistică hepato-renală, iar soţia artistului şi-a dat acordul să doneze o parte din ficat, în vederea unui transplant, a anunţat, joi, medicul Dorin Săndesc.

„Boala, care cauzează multe chisturi pe ficat ÅŸi rinichi, a fost moÅŸtenită de la tatăl său ÅŸi a evoluat în ultima perioadă. Chisturile s-au mărit ÅŸi au început să afecteze funcÅ£iile hepatice. Transplantul de ficat va fi făcut anul acesta, dacă se găseÅŸte compatibilitate cu donatorul”, a precizat dr. Săndesc, medicul timiÅŸorean care l-a consultat periodic pe Minculescu ÅŸi este prieten cu acesta.

Citeste si:  INCOMPRESA, film regizat de Asia Argento, in premiera la Anonimul

Precizările medicului Săndesc au fost făcute într-o conferinţă de presă organizată de trupa Iris în Capitală, cu scopul de a da detalii cu privire la starea de sănătate a lui Minculescu. Au fost infirmate, astfel, zvonurile potrivit cărora artistul ar suferi de ciroză (cancer hepatic).

Minculescu a ajuns în Germania duminică şi va fi investigat de medicii unei clinici private. Din acest motiv, trupa Iris a anulat concertele programate în această perioadă.

Citeste si:  Cum sa eviti conflictele

Ultimul spectacol al trupei Iris a avut loc pe 15 decembrie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, când trupa a cântat alături de soprana Felicia Filip.

Cristi Minculescu, în vârstă de 50 de ani, cântă în Iris din anul 1980 şi este considerat unul dintre simbolurile rock-ului autohton. În 2007, la împlinirea a 30 de ani de activitate a trupei, Minculescu şi colegii săi au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu.

Citeste si:  Amenintari

2 Comentarii
  1. Capul sus Cristi, va fi bine! \”Ne-ai dat puterea, ne-ai dat speranta de a fi impreuna mereu!\” nu uita asta. Curaj Cristi! Suntem cu tine si nu te lasam!

    ANUNT PENTRU CEI CARE VOR VENI PE 2 MARTIE LA TNB

    Pe 2 martie la TNB IRIS va sustine concertul in ciuda faptului ca probleme lui Cristi de sanatate exista si cu totii stim de ele insa el a vrut in mod special sa aibe loc concertul de la TNB pe 2 martie si asa va fi, el a decis sa fie asa. De aceea va rog, ajutati-ma sa raspandesc acest mesaj, puteti da un copy de aici si sa trimiteti mai departe prietenilor vostri care poate vin sau chiar daca nu vin poate au cunostinte care vor veni la concert.

    Vrem ca toti cei care vom fi cu ei acolo la TNB pe 2 martie sa aducem flori de iris, sa umplem scena si asa sa ii intampinam- pe un covor de irisi

    Pentru cei aproape 32 ani din viata lor, pentru momente irepetabile, pentru o cauza frumoasa si nobila, pentru efortul pe care Cristi il va face numai pentru noi, cei care ati citit acest mesaj, poate veti dori sa ma ajutati si sa sustineti acest gest frumos. Altfel nu vom reusi. Trebuie sa afle cat mai multa lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.