fbpx

Creaturi din lemn – Expozitie de fotografie de Daniel Munteanu

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 13 iunie 2013, ora 18.00, la vernisajul expozitiei Creaturi din lemn, a artistului vizual Daniel Munteanu.

Expozitia, care se poate vizita la Sala Acvariu, prezinta diferite aspecte ale unor fantastice creaturi din lemn, fiecare cu personalitatea si povestea sa, adunate parca dintr-o rezervatie naturala a unei alte lumi. In spatele proiectului sta dorinta de a crea lumi fantastice, astfel lucrurile care privite altfel isi schimba esenta pot prin ideea exprimata sa sublimeze sentimente si mesaje ascunse unei priviri grabite, ce nu cunoaste mirarea.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum stai cu rautatea

Fotografiile de mici si mari dimensiuni (unele fiind aproape de marimea naturala a creaturii surprinse) sunt imprimate pe hartie mata fine art si surprind in felul de prezentare un ceva stravechi, uneori melancolic, alteori abia atunci trezit la viata.

Daniel Munteanu s-a nascut la 26 ianuarie 1981. Este absolvent al Universitatii Bucuresti, licentiat la Facultatea de Litere, sectia Romana-Engleza. Ca artist vizual si fotograf se ocupa de lucrari in grafica 3D (environment, landscape) si fotografie digitala (regizata, conceptuala, natura). Dintre premiile obtinute amintim: mentiuni si premiu la International Photography Awards, Prix de la Photographie, Paris, mentiune de onoare la Chicago Photo Forum Spring Contest, Color Color Color (Worldwide Photography Gala Awards) 2011. Are 7 expozitii personale si, din 2009, a participat cu lucrari in expozitii de grup atat in tara, cat si strainatate. A publicat articole sau imagini in reviste de specialitate cum ar fi File Magazine, Foto4All, PhotoPaper Magazine, AnimationFocuz Magazine, RangeFinder Magazine, Photomagazine.ro si in alte bloguri online.

Mai multe despre Daniel Munteanu aflati de pe pagina web: www.moondash.net sau http://www.facebook.com/MoondashProject

Expozitia va putea fi vizitata pana la 30 iunie 2013, la Sala Acvariu, de la Muzeul National al Taranului Roman.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.