fbpx

Creativitatea si implicarea, elemente vitale pentru cariera ta

Creativitatea, inovatia, implicarea sunt elemente pe care nu le avem cu totii in mod natural, dar pe care le putem dobandi prin autoeducare si printr-un sistem motivational si automotivational corect. Un angajat motivat este un angajat care la primirea sarcinii de serviciu se gandeste cum isi poate pune amprenta personala astfel incat munca sa sa fie mai bine apreciata, mai vizibila si mai bine definita.

Un sistem motivational oricat de corect nu este insa de ajuns daca nu este dublat de un interes real al angajatului fata de munca sa. Oricand, in orice structura, un angajat fericit este angajatul care face ceea ce ii place, care contribuie activ si direct la rezultatul actiunilor sale. Chiar si in activitatile cele mai monotone un angajat implicat isi poate pune amprenta personala si prin asta poate castiga incredere in abilitatile sale profesionale, vizualizind chiar modalitati simple prin care isi poate transfera ideile in realitate. Exista unelte destul de simple care nu numai ca ne ajuta sa ne punem la incercare spiritul creativ, dar ne ajuta si sa mentinem si sa sustinem o idee atat timp cat vom continua sa credem in realizarea ei.

Citeste si:  Stiati ca... ?

Primul si cel mai important pas este sa identifici ceea ce iti place sa faci, ceea ce te pasioneaza cu adevarat. Poti realiza acest lucru creind un plan de desfasurare a misiunii pe care ti-o asumi, stabilindu-ti cateva teluri si un regulament dupa care sa te conduci. Descoperind ceea ce te motiveaza si entuziasmeaza cu adevarat iti vei usura calea si vei reusi sa-ti concentrezi atentia catre indemanarile creative cu care ai fost inzestrata.

Odata identificata munca ce te atrage cel mai mult, este important sa ai un sistem prin care sa iti structurezi planul de atingere a obiectivelor. Tine o agenda in care sa iti notezi ideile. Este usor de inteles de ce persoanele implicate in si interesate de ceea ce fac sunt mai expuse la riscul de a incepe mai multe actiuni deodata. Ele sunt mai dornice sa faca totul deodata, au idei creative mai multe si riscul sa le piarda pe parcurs este mai crescut decat la persoanele ce actioneaza mecanic, exclusiv in virtutea fisei postului. Cel mai important lucru este sa iti notezi cat mai multe idei si cat mai variate. Incearca sa descoperi ceea ce ti se potriveste si nu-ti fie teama ca vei iesi din sfera conventionalului.

In mijlocul ideilor extraordinare care-ti bantuie mintea pot exista si ganduri intamplatoare, observatii, temeri, indoieli si amintiri. Acestea sunt fie ale tale, fie ale celorlalti care participa la procesul de creatie. Implica-te in activitati care te pun laolalta cu cei la fel de implicati si la fel de interesati ca si tine. Scopul tau este sa incerci sa faci ceva cu totul nou, cu totul diferit de ceea ce ai facut pana acum, ceva care sa te inspire si care sa-ti alimenteze creativitatea si sa-ti stimuleze imaginatia, dar influenta sociala ofera mereu noi resurse de inspiratie si noi metode de punere in practica.

Citeste si:  Chiromantia - Ghicitul in palma

Gaseste sau creeaza o comunitate de oameni care sa-ti impartaseasca pasiunile si interesele. Impartaseste-le ceea ce te entuziasmeaza: succesele tale, frustrarile tale, planurile tale nebunesti. Poti intalni astfel de persoane prin comunicarea online, in cadrul diverselor conferinte, la diverse evenimente sau in multe alte ocazii. Cu siguranta exista o comunitate potrivita si pentru tine care te asteapta sa i te alaturi.

Creativitatea si implicarea nu trebuie sa fie grandioasa sau la scara mare. Este de ajuns ca actiunea ta sa conteze in portofoliul personal sau in atingerea obiectivelor. Pe termen lung rolul pe care il joaca cretivitatea si implicarea in activitatea profesionala de zi cu zi va fi din ce in ce mai mare, pana cand va deveni un mod de a fi, pana cand nu vei mai concepe sa actionezi altfel.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.