Copenhaga, portul comerciantilor

Please select a featured image for your post

Capitala Danemarcei, e situata la Copenhaga, numele sau insemnanad Portul Comerciantilor, datorita rolului major jucat de aceasta in istoria comerciala si militara si datorita pozitiei sale strategice la Marea Baltica.
Capitala Danemarcei e asezata pe doua insule, pe coasta estica a Sjaelland si pe insula Amager. Alaturi de Londra si Oslo, este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii. Este una dintre cele mai vizitate locuri din Peninsula Scandinavica, gazduind cea mai veche monarhie a lumii. Desi o capitala europeana nu foarte mare, aceasta are o istorie fascinanta, muzeele si galeriile destinate iubitorilor de arta gasindu-se la tot pasul. Cea mai renumita galerie de arta este Ny Carlsberg Glyptotek, cu diverse colectii printre care si artefacte etrusce sau lucrari ale marilor artisti. Charlottenborg, e un palat fascinant, construit in stil baroc, cu o arhitectura clasica si complicata, gazduind colectii de arta contemporana iar Muzeul National ofera vizitatorilor expozitii permanente, una dintre ele fiind cea dedicata perioadei vikinge.
Citeste si:  Madonna in Romania: 26 august 2009, Parcul Izvor
Tivoli, este cel mai celebru si mai frumos parc din Danemarca, combinatie intre un parc de distractii si o gradina botanica, unde au loc concerte, iar distractia e la ea acasa. Pe timpul verii au loc saptamanal focuri de artificii. Piata Primariei, este locul de desfasurare a majoritatii evenimentelor culturale si artistice. Tot aici se afla principala strada comerciala, Stroget, locul ideal pentru pasionatii de cumparaturi, cladirea Black Diamond, unde se afla un corp al Bibliotecii Regale iar la doar cativa metrii de mal piatra pe care locuieste Mica Sirena.
La o distanta nu foarte mare de Copenhaga, se afla Frederiksborg Slot, un fascinant castel renascentist, Kronborg Slot, despre care se spune ca este sursa de inspiratie pentru castelul din Hamlet de Shakespeare, locuri care merita sa fie vizitate fara ezitare.
Citeste si:  Dan Puric se pronunta impotriva kitschului, la Radio Romania de Ziua Indragostitilor
In fiecare zi la Palatul Amalienborg turistii pot admira fastuosul ceremonial de schimbare a garzii. Alte obiective turistice sunt: Biserica Vor Frelsers Kirke, Muzeul Naval, Gradina Zoologica, Biserica de marmura si zona pietonala Stroget. Cel mai recomandat este vizitarea orasului in perioada mai – septembrie, cand vremea este deosebit de placuta, spre deosebire de sezonul de iarna, cand vremea rece creeaza o atmosfera nu tocmai placuta.
Copenhaga este renumit si pentru numeroasele festivaluri si petreceri organizate de-a lungul verii, Festivalul de Jazz, carnavale, concerte si parade. Un eveniment important are loc in luna iunie, cand conform traditiei danezii si turistii se strang pe plaje in jurul focului, amintind de vechile ritualuri de purificare din antichitate.
Citeste si:  Mesaje si SMS-uri de Paste
Viata de noapte este de asemenea plina de diferite evenimente iar cafenelele, cluburile si localurile sunt pline in permanenta, desi preturile nu sunt foarte accesibile.
Copenhaga este probabil cea mai verde capitala din Europa, o mare parte din aceasta fiind rezervata pietonilor, de multe ori numarul bicicletelor de pasind numarul autovehiculelor. Se recomanda rezervarea camerei de hotel din timp, deoarece in timpul sezonului turistic cererea este foarte mare, pentru a intampina orice neplacere. Pretul unei camere poate varia de la 200 de coroane pana la 1500 de coroane, la un hotel de 3 stele. Meniurile traditionale scandinave si internationale servite in restaurante sunt de invidiat, insa preturile sunt destul de piperate. Restaurantele cele mai renumite se gasesc in zona pietelor Nytorv si Smoorrbrod.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.