Concursul inedit de scenarii pentru ecranizarea unui roman de Paulo Coelho s-a încheiat

Concursul „The Experimental Witch” pentru ecranizarea romanului „Vrăjitoarea din Portobello” a lui Coelho a luat final pe 25 iulie, iar detalii despre pelicula realizată de cititori vor fi făcute publice pe 9 ÅŸi 10 august.

Aproximativ 6.000 de oameni s-au înscris în competiÅ£ia deschisă pe blogul lui Paulo Coelho, care propunea realizarea unui film întreg de către cititori, film care va reprezenta ecranizarea romanului său „Vrăjitoarea din Portobello”.

ÃŽn prima etapă a acestei competiÅ£ii, scenariÅŸti ÅŸi compozitori din toată lumea au trimis câte un scenariu ÅŸi câte o temă muzicală pentru oricare din cele 15 perspective ale romanului „Vrăjitoarea din Portobello”, care a fost publicat în anul 2007. Cartea este povestea unei fascinante tinere din Transilvania, al cărei destin de excepÅ£ie se conturează prin mărturiile a 15 naratori.

Citeste si:  Ada Kaleh. Insula din suflet

Scriitorul Paulo Coelho a publicat o scrisoare deschisă adresată cititorilor prin care a anunţat că toate materialele trimise pentru concurs sunt foarte bune, iar filmul se va contura în cel mai scurt timp din această pluralitate de viziuni.

Un juriu format dintr-un producător de film, un editor italian şi un cititor va face selecţia materialelor, iar rezultatele acestei selecţii vor fi făcute publice pe 24 august, când autorul îşi serbează ziua de naştere.

Citeste si:  Initiativa

Dupa 24 august, Paulo Coelho şi echipa sa vor încerca să ofere o maximă vizibilitate acestui film, care va putea fi regăsit pe internet şi va fi prezentat în cadrul festivalurilor internaţionale de film.

Durata peliculei finale va fi în jur de 3 ore şi jumătate, depăşind aşteptările iniţiale ale lui Paulo Coelho. Scriitorul declară însă că preferă să menţină în această etapă integritatea materialului şi să împartă filmul în două părţi, urmând să discute ulterior cu regizorii selectaţi o soluţie finală.

Citeste si:  "The Clone Wars", "Sex and the City" si ultimul "Rambo", printre cele mai proaste filme din 2008

Åži romanul „Alchimistul” al lui Coelho este în curs de ecranizare, de către Weinstein Company, care a anunÅ£at că va aduce bestseller-ul pe marile ecrane la ediÅ£ia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul, în regia lui Laurence Fishburne, care joacă ÅŸi rolul principal, al tânărului Santiago, va fi lansat tot în 2009.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.