Concurentii Festivalului Cerbul de Aur, editia 2009

Laura Voutilainen din Finlanda este castigatoare a doua premii Emmy. A inregistrat noua albume, fiind premiata cu discul de platina. De asemenea, a reprezentat Finlanda la Eurovision 2002.

Bojana Atanasovska din Macedonia este castigatoarea locului I la festivalurile: „Makfest” din Macedonia, „Fantana Di Malme”, festival aroman, si „Marko Polo” din Croatia.

Massimo Bertacci din Italia a ocupat primul loc la prestigiosul festival de la Cesme (Turcia), la Festivalul International „Moskoj Uzel” din Rusia si la Festivalul International „Astana 2007” din Kazahstan.

Italianul Antonino Spadaccino a castigat in 2005 premiul „Amicii” si „Discul de aur” pentru primul sau single, „Ce la faro”. In 2006 a castigat premiul „Lucio Battisti” pentru cel mai bun cantaret.

Nikolay Demidov din Rusia a obtinut premiul Festivalului „New Wave” in 2005, distinctie care i-a fost inmanata de faimoasa cantareata Alla Pugachova. In 2009, a obtinut locul II la Festivalul International „Discoveryfest”, desfasurat la Varna, in Bulgaria.

Rolf Roosalu din Estonia, si Aleksander Fortado din Ucraina s-au remarcat in cadrul selectiilor nationale pentru Eurovision.

Armenia si Azerbaidjan, clasate in primele 10 locuri la editiile Eurovision din ultimii 2 ani, ii au ca reprezentanti la „Cerbul de Aur” pe Emin Hasan si Sergey Grigoryan. Emin Hasan a fost premiat la festivaluri muzicale din Belarus (2000) si Ucraina (2008). Sergey Grigoryan s-a remarcat in numeroase competitii nationale.

Orlin Pavlov din Bulgaria impreuna cu trupa Kaffe au ocupat locul III la Cerbul de Aur in anul 2003.

Olia Tira din Republica Moldova a colaborat cu artisti ai trupei Zdob si Zdub, cu Transbalkanica si cu Dan Balan Band. Melodiile de pe albumul de debut „Your place or mine?”, din 2007, au fost inregistrate in Franta, la Liberty Rock Studio, din Paris.

Citeste si:  Ubuntu, eficient si gratuit

Geta Burlacu din Republica Moldova, profesoara de canto, a castigat numeroase concursuri internationale din Franta, Germania, Spania, Danemarca, Romania, Ucraina si Belarus. In mai 2000, a participat la un master-class Jazz-Duo, cu Anca Parghel, in Belgia. In 2007 a cantat in deschiderea concertului sustinut de artistul cubanez Eliades Ochoa la Teatrul National din Bucuresti.

Pavel Parfeni (PASHA) din Moldova a castigat in 2003 marele premiu la festivalurile „Vocile Transnistriei” si „Doua inimi gemene”. In 2005, o obtinut locul I la „Steaua Elatului”, iar in 2007 a castigat „Duetul anului” si „Argintul Iantrei” (Bulgaria).

Pentru belgianul Raffaele chitara este un mod de exprimare a talentului sau artistic. Din colaborarea sa cu producatorul Fred Bekky a rezultat materialul discografic „Vita magica”, o combinatie de pop, latino si rock.

Marios Tofi a reprezentat Cipru in 2004 la Junior Eurovision Song Contest, pentru ca in 2006 sa mearga la Eurovision. In acelasi an a castigat premiul I la Concursul „Canzoni del Mondo”, in Napoli.

Xonia a reprezentat Australia la editia 2006 a Concursului International „Miss Diaspora” din Romania. A colaborat cu personalitati din industria muzicala, precum Martin Jenkins de la VHJ Music, Rob Davis, care a compus piesa „Can’t Get You Outta My Head” pentru Kylie Minogue, Brian Rawling (Cher, Danni Minogue ), Doug Brady (John Farman, Olivia Newton John), Kevin Colbert (Paulina Rubio „Casanova”) si Brian Canham (Psuedo Echo „Funky Town”).

Citeste si:  Despre femei elegante, frivole si sterpe

Ovidiu Jacobsen, de origine romana, a reprezentat Norvegia la editia din 2005 a Festivalului Cerbul de Aur. In 1998 a colaborat cu renumitul producator danez Morten Stjernholm la realizarea celui mai bine vandut album dance din Groenlanda, „Nanu disco”.

Smadar Akray din Israel a debutat cu piesa „Last night”, achizitionata de HBO si inclusa pe coloana sonora a serialului „Down under”. In martie 2009 a colaborat cu cel mai cunoscut interpret din Israel, Arik Ainstien, pentru piesa „Kshetachzor”.

Ori Yehezak-El din Israel este iubitoare a muzicii lui Edith Piaf, ale carei cantece le-a interpretat in numeroase spectacole. Absolventa a studioului de actorie Sofi Moscovich si licentiata in limba franceza a Universitatii Bar-Ilan, Ori canta in engleza, franceza, idis, ebraica, spaniola, araba si in romana. De curand, artista a pus la punct, alaturi de profesoara Hanna Hakohen, „Piaf Above the Sky of Paris”, un spectacol la care a muncit trei ani.

Incepand cu anul 1999, chinezoaica Cao Fujia a participat la numeroase spectacole de gala difuzate pe posturile centrale din China, la multe competitii nationale, printre care si un festival de muzica patronat de Ministerul Culturii din China, unde a castigat bronzul. In 2008 a ocupat locul doi la Concursul National de Muzica din China.

Claudia Faniello din Malta a participat la selectiile pentru Eurovision (editiile 2006, 2007, 2008, 2009). Claudia si-a dovedit masura talentului in aparitiile live din turneele internationale in Muntenegru, Italia, Romania, Turcia.

Glen Vella din Malta a participat la numeroase show-uri televizate si isi imprumuta frecvent vocea pentru reclame si jingle-uri. Seria succeselor sale a inceput in 2000, aceasta fiind marcata de colaborarea cu artista Eleanor (care a castigat Cerbul de Aur in 2004).

Citeste si:  Asa mama, asa fiica

4 YUZ – 4 fete, 4 stiluri si personalitati diferite, dar care rezoneaza in aceeasi directie. Toti cei 4 membri ai trupei au studii muzicale, dar si hobby-uri din cele mai diverse: pe Gulnur o pasioneaza arta si design-ul italian, Onur este licentiat ca jucator de volei profesionist, Didem adora sa faca scufundari, iar Ilkay se poate mandri cu aparitii in cadrul echipei nationale de baschet.

Marcela Garcia Cruz din Mexic a devenit parte a cunoscutei trupe „Grupo Jeans” dupa ce, timp de mai multi ani a prezentat emisiunea muzicala Comcepto7. Vocea senzuala, eleganta si entuziasmul o caracterizeaza si au ajutat-o sa urmeze o cariera si in actorie. A jucat un rol secundar alaturi de Antonio Banderas in „Zorro 2”.

Romania ii aduce pe scena festivalului pe: Jasmine, Nadine si The Marker.

Jasmine a facut parte din trupa OOPS. In 2007 a castigat premiul III pentru cea mai buna piesa si premiul special al juriului pentru cea mai buna voce in cadrul Festivalului International „Discoveryfest” organizat in Varna, Bulgaria.

Nadine este backing-vocal in trupa Loredanei Groza, Agurida. In 2003 a obtinut premiul I la concursul international Slavianskii Bazar, organizat in Belarus, iar in 2007 a colaborat cu trupa Voltaj.

Trupa The Marker s-a format in 2008 la initiativa lui Paul Mates si a lui Andrei Prodan. Ulterior acestora li s-au alaturat Octav Capota si Claudiu Ursache. Sunt castigatori ai finalei Global Battle of the Bands Romania, desfasurata la Bucuresti in octombrie 2008.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.