Concert Baba Zula la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Celebra formatie turceasca BaBa ZuLa va concerta la Brasov (Teatrul Sica Alexandrescu) sambata, 4 octombrie, ora 21.00, in cadrul celei de-a doua editii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival. Festivalul se va desfasura in perioada 1 – 5 octombrie si, pe langa proiectiile de filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, vor avea loc si concerte.

Concert Luna Amara si Aria Urbana
Joi, 2 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Pret bilet: 20 lei

Luna Amara
Inceputa in 2000, transformata apoi in mesaj de protest pentru tanara generatie si evoluata conceptual in ceea ce inseamna astazi albumul “Pietre in alb”, Luna Amara a marcat o revolutie in alternativul romanesc, un palmares bogat compus din peste 800 de concerte, participarea la cele mai mari festivaluri din Romania, patru albume full-lenght si o maturitate muzicala de invidiat.

Aria Urbana
Imbinand elemente de underground rock, indie, electrofolk sau dub, Aria Urbana este cu siguranta unul din cele mai interesante proiecte live din Romania, atat ca mesaj cat si compozitie. Noncomformisti ai conceptului, Aria Urbana se declara “exploratori ai dimensiunii secrete, armonizatoriai spiritului creativ cu ratiunea introspectiva”, o analiza muzicala si lirica a realitatii.

Concert Deliver The God, Indian Fall, Code Red
Vineri, 3 octombrie, ora 20.00, Club Rockstadt

Pret bilet: 20 lei

Deliver The God – metalcore/death (ultimul show din cariera)
O activitate de 6 ani, turnee in Romania, concerte alaturi de Parkway Drive sau Suicide Silence. Astfel se poate descrie pe scurt activitatea unei formatii brasovene care s-a impus cu succes printre trupele marcante ale scenei contemporane autohtone. Concertul de la festivalul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va marca un moment decisiv in istoria trupei, aceasta fiind ultima ocazie de a vedea trupa live. Imediat dupa show, Deliver The God se vor destrama, o parte din membrii trupei continuandu-si activitatea in alte trupe.

Citeste si:  Cum sa nu arati ca esti disperata dupa bani

Indian Fall – black/death metal
Lansata in 1996, Indian Fall a fost trupa care a impus un nou standard in materie de compozitie si sunet odata cu lansarea albumului Pathfinder, considerat si in acest moment unul din cele mai bune materiale discografice din istoria muzicii metal romanesti. Urmat de alte doua discuri, Indian Fall pregateste in acest moment un nou material discografic, caracterizat prin aceeasi muzica black metal, pasaje death metal si momente progresive, cu multa tehnicitate si melodie.

Code Red – death metal
Reprezentanti de seama ai scenei death metal din Romania, Code Red impresioneaza prin complexitatea muzicala, diversitate si originalitate. Albumul de debut, Dominions Of Our Deceitful Beliefs, poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/coderedro/code-red-dominions-of-our. Discul a fost mixat de Brian Elliott, in celebrul Mana Recording Studios, in Florida, USA.

Citeste si:  Omul-perna, vineri la Godot Cafe Teatru

Concert Karpov Not Kasparov si DJ Mehmet Aslan & Andrew
Vineri 3 octombrie, ora 22.00, Laborazon Maker Space (str.N. D. Cocea 12)

Pret bilet: 10 lei

Karpov Not Kasparov
„Karpov not Kasparov s-a nascut ca o transpunere muzicala a unui joc de sah intre tobe si sintetizator. Jocul n-are invingatori sau invinsi; dar exista intotdeauna sunete energice care se impletesc cu ritmuri orientale subconstiente si impulsuri electroclash. Cu toate astea, experienta este mai mult decat una muzicala. Aparitiile live sunt versatile si pot include dans contemporan, proiectii unde publicul joaca sah, aerobic sau scene de film mut. Jocul nu se termina niciodata, fiind o eterna rocada intre toba si sintetizator, un dans perpetuu intre alb si negru.”

DJ Mehmet Aslan & Andrew
Mehmet e dj/producer, sta in Basel si in Berlin. Recent a remixat o piesa Karpov not Kasparov si a iesit ceva frumos: http://soundcloud.com/knotk/mechanical-turk-mehmet-aslan-rework
In octombrie Mehmet isi lanseaza un LP la casa de discuri Huntleys & Palmers, UK, dupa care va face un tur european de promovare impreuna cu Andrew, care este si el DJ si producator si fondatorul casei sus-amintite.

https://soundcloud.com/

Visuals: Contraption Interactive
http://roberterdos.webs.com/
https://www.facebook.com/ContraptionProject

Concert BaBa ZuLa
Sambata, 4 octombrie, ora 21.00, Teatrul Sica Alexandrescu

Pret bilet: 35 de lei.

Soundul lor psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) imbina muzica traditionala turceasca cu electronica, reggae si dub, la care adauga dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru si desen live, intr-un show cu tente ritualice.

Citeste si:  Belpaso.ro - pentru femeia care stie sa aleaga!

Formata in 1996 de Levent Akman (linguri, percutie, masini, jucarii), Murat Ertel (saz si alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare si theremin) si Cosar Kamçi (darbuka si percutie), BaBa ZuLa este o formatie greu de incadrat intr-un stil anume.

Amestecand instrumente orientale ca darbuka, saz electric si linguri, cu abordari electronice si moderne, BaBa ZuLa creeaza sunete care au fost definite ca “sunetul spatiului din Istanbul”, oriental dub sau folk contemporan din Istanbul.

BaBa ZuLa a compus diferite piese pentru filme ca Dondurmam Gaymak, iar trupa a aparut in filmul documentar Crossing the Bridge – The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, BaBa ZuLa au luat multe premii pentru compozitiile lor din film si teatru, ultimul fiind Ismet Ka?ntay Award pentru the Best Theater Music 2008.

Biletele pentru acest concert se pot achizitiona in avans de la Teatrul Sica Alexandrescu, libraria St. O. Iosif si on-line pe biletebrasov.ro.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competitional – in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.