Concepte frantuzesti

Francezii sunt cunoscuti pentru vinuri, branzeturi, moda si calitatile de amanti. Dar talentele lor nu se opresc aici. In ultimul timp, Franta a ajuns in atentia intregii lumii prin conceptele de telefoane mobile lansate aici.

Ultima lor gaselnita este French Luxury, un mobil menit sa comemoreze ziua nationala a Frantei. Nu stim ce legatura are caderea Bastiliei cu telefonia mobila, dar daca asa vor ei sa comemoreze ziua cu pricina, nu putem decat sa ne bucuram, mai ales ca telefonul arata interesant.

Deocamdata este in faza de concept, deci nu stim foarte multe despre el. Stim insa cel mai important lucru: French Luxury imita forma Turnului Eiffel. E putin ciudat sa tii Turnul Eiffel la ureche, dar ce alt simbol putea folosi un telefon creat pentru 14 iulie?

Citeste si:  Echilibrarea muncii

Turnul in miniatura are 115 milimetri inaltime si 45 milimetri latime. E destul de mare, dar daca stam sa ne gandim, nici Turnul Eiffel nu e prea mic. Grosimea telefonului variaza: 7 milimetri in partea de sus si 19 milimetri la baza.

Terminalul poate fi asezat in pozitie verticala si are o silueta usor concava, amintind de faimosul monument parizian. Mai stim ca FL va avea boxe pe parti si o camera super-performanta de 7.2 MP, mai tare decat orice alt telefon existent la ora actuala.

Tastatura ar fi stricat design-ul deosebit, asa ca s-a renuntat la ea. Telefonul are un touchscreen de tip OLED, usor curbat.

Citeste si:  Horoscopul lunii iunie

Dotarile includ functii multimedia avansate. Asezat pe birou, FL ar putea fi o statie multimedia in toata regula, cu boxe, web cam, si tot restul dotarilor necesare.

Probabil ca ar avea si slot de card si cam toate functiile necesare unui telefon modern.

FL a fost imaginat de cei de la revista franceza MobiFrance, iar producatorul vizat de ei este Sony Ericsson. Ramane de vazut cum va raspunde SE provocarii lansate de francezi.

Cu putin timp inainte, francezii s-au mandrit cu un alt concept, cel putin la fel de interesant. E vorba despre Chanel Choco, un telefon creat in spirit Chanel, elegant, rafinat, simplu. Numele unei case de moda ne duce cu gandul la un concept fashion, insa Chanel Choco difera mult de alte telefoane fashion pe care le stim. Este uimitor de simplu. Atunci cand este inchis terminalul arata ca un cub Rubik, mare si plat. Daca este deschis – printr-un mecanism slide – apare ecranul, iar patratelele se transforma in taste. Ecranul ar trebui sa functioneze printr-un sistem de fibre optice care ofera luminozitate, dar reduc grosimea.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Capricorn

Design-ul lui Chanel Choco ii apartine lui Fred de Garilhe care a mai creat pentru Luis Vuitton USBijoux, o serie de stick-uri USB care arata ca niste bijuterii veritabile, cu piele de crocodil si diamante.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.