Concediu in Muntenegru

Please select a featured image for your post

Muntenegru, in traducere Muntele Negru, e situat in sud-estul Europei. Capitala acestuia este Podgorica iar limba oficiala este sarba sau pe langa aceasta, in administratia locala, unde este cazul se foloseste si limba albaneza. Muntenegru se lauda cu cel mai mare canion din Europa, pe raul Tara, al doilea dupa Grand Canion din SUA, cu padurile seculare din Parcul National Biogradska Gora si cu fiordul de la Boka Kotorska.
Podgorica e situata la 44 de m deasupra nivelului marii, la 100 de km de tarmul Marii Mediterane si de centrul turistic de iarna Bjelasica. Orasul reprezinta un amestec de stiluri arhitecturale. Din perioada turcilor au ramas Orasul Vechi, doua moschee, Turnul cu Ceas si podul. Centrul urban e in plina dezvoltare si a fost mutat pe celalalt mal al raului Ribnica. O alta atractie turistica a orasului este Biserica Sf. Gheorghe, construita in sec X, pe dealul Gorica. Bar este principalul port al tarii, cu iesire la Marea Adriatica, foarte curat si cu multe spatii verzi. Cladirile sunt moderne si bulevardele largi, fiind construit aproape in totalitate dupa al doilea razboi mondial. Mostenirea istorica si culturala a orasului o reprezinta fortareata Haj Nehaj, ramasitele fortaretei din sec XV si castelul regelui Nikola. Lacul Skadar, reprezinta unul dintre cele mai mari habitaturi de pasari. Alte obiective turistice sunt: Orasul Vechi, Portul de Ambarcatiuni, maslinul, cu o vechime mai mare de 2000 de ani, manastirile si bisericile.
Dobre Vode, Sutomore si Canj, sunt cateva destinatii din apropierea orasului Bar, cu plaje excelente.
Cetinje, este capitala istorica a Muntenegrului, un important centru cultural si religios, aici aflandu-se si resedinta prezidentiala. Aici se pot vizita numeroase monumente istorice si culturale precum: Manastirea Cetinje, construita la inceputul sec XII, palatul regelui Nikolai I Petrovic, Biserica Vlasca, ce are gardul facut din tevile pustilor inamicilor capturati, cladirile Ambasadei Frantei, a Marii Britanii, Rusiei si Italiei si Palatul Guvernului.
Citeste si:  Lazarus momit cu 1 000 000 de euro
Orasul e impanzit de muzee, cele mai cunoscute fiind: Muzeul Manastirii, Muzeul Njegos, Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta si Muzeul sistemului de furnizare a energiei, majoritatea fiind incorporate in Muzeul National Muntenegru.
Kotor, e un oras situat intr-unul dintre cele mai frumoase golfuri ale Adriaticii. Acesta e un fost sat pescaresc, intemeiat la sfarsitul sec XII-lea, iar centrul vechi al acestui oras medieval se afla pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
Citeste si:  Unde mergem in week-end? 11-13 iulie
Perla Adriaticii este Budva, un oras foarte dezvoltat din punct de vedere turistic. Acesta e situat intr-un golf marginit in trei parti de creste muntoase. Coasta orasului se intinde pe o suprafata de 21 de km, unde au fost amenajate 17 dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Herceg Novi, e orasul in care se afla Centrul Mediteranean de Sanatate si Tratament si un important nucleu al turismului din Muntenegru. In perioada de varf a sezonului estival, se organizeaza diferite gale muzicale, evenimente editoriale si Festivalul de Film. Niksic, e mentionat inca din sec IV, sub numele Onogost, iar ramasitele acestui oras vechi reprezinta mostenirea culturala a orasului. Orasul e un important centru industrial si universitar iar principalele obiective turistice sunt: Manastirea Ostrog, aflata pe stanci in afara orasului, intemeiata in sec XII de catre Mitropolitul Vasilijethat si Biserica Sabona, dedicata Sf. Vasilije, inconjurata de un parc si flancata de trei lacuri: Krupac, Slano si Liverovici.
Citeste si:  Tenerife - Casa Primaverii Eterne
Preturile la cazare sunt foarte mici in comparatie cu cele practicate in alte tari europene, un sejur de o saptamana intr-un hotel de trei stele ajungand la 210 euro, pentru o persoana, incluzand micul dejun si cina. De asemenea cu 7-8 euro se poate manca pe saturate. Specialitatile culinare specifice sunt: pljeskavica, un fel de hamburger facut din ingredientele alese de cumparator, cevapi, varianta sarbeasca a micilor, sau ciorbele de peste riblja sau teleca corba.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.